Een kijkje in een pittoresk huisje in Zweden

Simrishamn is een leuk stadje in het zuidoosten van de Zweedse regio Skåne. Eén van de eerste dingen die in Simrishamn opvallen, zijn de schattige pastelkleurige huisjes met rijkversierde deuren. De stad bevat vele cafés en restaurants met heerlijke buitenterrasjes én uitzicht op zee. Tussen deze levendige zeestad en Kivik’s appelboomgaarden ligt een prachtig huis. Westwing nam een kijkje!

Wauw-effect

Aangekomen bij het huis willen we meteen het hek openen om te zien wat er allemaal in de goed onderhouden tuin ligt. Op het eerste oog lijkt het huis op een boerderij uit een oud sprookje met een prachtig rood dak en rieten dakbedekking. Ook de schutting en de schuur zijn geverfd in dezelfde rode kleur als het dak. Het huis heeft alle schoonheid van een huis uit een ander decennia, maar werd in 2010 gebouwd met gedeeltelijk gerecyclede en natuurlijke materialen.

Magische serre

Bij binnenkomst vallen de hoge balkenplafonds meteen op. Hierdoor lijkt de ruimte nóg groter en wordt er een gevoel van vrijheid gecreëerd. Vanuit de entree zie je de volgende verdieping en de mooie landelijke keuken. Achter de keuken bevindt zich een prachtige serre die zo is gebouwd dat je vanaf hier adembenemend uitzicht hebt over de vele weilanden en de zee. Op deze plek zouden wij het liefst voor altijd blijven zitten om van het uitzicht te genieten!

Een stukje natuur

In het hele huis brengen de ramen veel natuurlijk licht naar binnen en laten het interieur zo overlopen in de natuur. Het ingetogen kleurenpalet en het gebruik van natuurlijke materialen in het huis zorgen voor die perfecte Scandinavische look. Zo is er in het huis veel gebruikt gemaakt van handgemaakte stenen, antieke terracotta tegels en hout dat voor een authentiek gevoel zorgt. De rest van het huis is ingericht met een mix van antieke meubels, vintage vondsten en zelfgemaakte items. 

 

Room with a view

De bewoners zijn erin geslaagd om een rustig interieur te creëren. De hoofdslaapkamer is één van onze favoriete kamers. De kamer is klein, maar straalt dankzij een schuin plafond veel ruimte en een gevoel van rust uit. Leuk detail: de zelfgemaakte lamp van tule. Deze zorgt voor een romantisch effect in de kamer. 

Zin in nog meer Zweedse inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij Fantastic Frank voor meer fantastische Zweedse huizen.

 

Fotograaf: Martin Wichardt
Stylist: Katia Thöger

Tahnee van der Merwe

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline