Een loft in Rotterdam

Mariska (24) woont met haar vriend Ricardo en kat in hartje Rotterdam. In een échte loft. Het rijksmonument is vroeger een pakhuis geweest en ademt dan ook een bijzondere mix van oud en nieuw. Wij namen een kijkje!

loft

 

Mariska volgt de lerarenopleiding Frans en spendeert daarnaast veel tijd aan het delen van van alles dat ze leuk vindt: over interieur, over reizen en over mode. Ze start haar dag altijd met een rondje Instagram en Youtube.

“Ik vind het heerlijk om de video’s van Yara Michels te kijken met een lekkere kop cappuccino in mijn hand.”

Beeld2_Binnenkijker_Mariska

Chanel

“Één van de tofste dingen die ik heb meegemaakt dankzij mijn blog? Dat ik in Parijs naar de ‘supermarkt-show’ mocht van Chanel. Ik was toen geloof ik het allereerste Nederlandse meisje ooit dat aanwezig mocht zijn. Het was zo’n eer en écht iets dat ik nooit meer zal vergeten. De handgeschreven uitnodiging staat nog altijd te pronken thuis.”

Beeld3_Binnenkijker_Mariska

 

Rotterdam

Mariska en Ricardo woonden al samen aan de Boompjes, waar ze een heel leuk appartementje op 10 hoog hadden met een fantastisch uitzicht op de Erasmusbrug. Toen de kleine ruimte begon te irriteren gingen ze kijken naar een koophuis, wat niet eenvoudig was. “De prijzen liggen hoog, er is veel vraag en je moet vaak boven de vraagprijs bieden. Uiteindelijk maakten we een switch in de zoektermen binnen Funda en vonden zo de loft. Het kostte ons amper een week om de knoop door te hakken.”

“Rotterdam is een interessante mix van oud & nieuw. Kijk maar naar ons huis. We wonen in een rijksmonument, wat vroeger dus een pakhuis is geweest, maar zich wel weer in een supermoderne omgeving bevindt. Deze combinatie vind ik tof!”

 

Authentiek

De oorspronkelijkheid van het huis is deels behouden gebleven: het plafond met bruine balken en de enorme zwarte steunpilaren zijn in originele staat en hier mag dan ook niks aan gedaan worden. “Wel jammer, ik zou toch wel graag een wit plafond willen. Het is overdag best donker in huis.”

Beeld5_Binnenkijker_Mariska

Stijl

Mariska zou haar stijl niet eenduidig noemen. Het industriële wordt in balans gehouden doordat de rest van het interieur veelal wit is gehouden. De meubels zijn bewust gekozen in één kleurenpalet om het geheel rustig te houden. “Qua accessoires mag alles! Ik houd van kunst en planten. Hoe meer hoe beter.”

Mariska heeft altijd al interesse gehad in interieurstyling. Toen ze nog heel jong was ‘verbouwde’ ze haar kamer wekelijks. “Nu nog steeds hou ik van verandering!”

Pinterest is toch wel de grootste inspiratiebron voor het interieur van Mariska. “Ik kan uren pinnen, heerlijk! Ik heb ook een ‘geheim’ bord waar ik beelden pin van mijn toekomstige koffiebar. Ik zou het zo leuk vinden om later een eigen koffiezaakje te hebben. Een gezellige Marokkaanse vloer, witte muren, veel planten, marmer en fluweel. Ik zou er ook allerlei leuke spulletjes willen verkopen, van sieraden tot interieur items.”

“Tijdens mijn reizen doe ik ook veel inspiratie op. Laatst was ik op Bali, waar mijn liefde voor natuurlijke materialen is ontstaan. Ik zou nu nog een mooi kleed van bijvoorbeeld riet willen hebben.”

Beeld4_Binnenkijker_Mariska

Ruimtes

De keuken zou Mariska graag willen aanpakken. Deze keuken zat er al in toen ze de loft kochten. “In eerste instantie vond ik hem lelijk, ik houd absoluut niet van de kleur bruin. Nu ben ik er inmiddels aan gewend en vind ik het een prima keuken. Maar, ik zou toch wel heel graag een witte strakke keuken willen die helemaal opgaat in de rest van het interieur. Een beetje zoals die keuken in ‘Enter the loft’, maar dan in het wit. Prachtig!”

“We hebben eigenlijk maar 1 kamer, omdat het een loft is. Maar mijn favoriete plek om te zitten is wel de eettafel. Hier breng ik de meeste tijd door met mijn laptop, een kop koffie en Bobbie de kat, die zit er altijd gezellig bij.”

Beeld6_Binnenkijker_Mariska

Het IFFR staat weer voor de deur! Ga je erheen? 

“Yes! Superleuk. Ik heb sinds kort ook een Pathé Unlimited pas, dus ik ben helemaal verslaafd aan het zien van films. Ik wil graag naar HEIS ( on the wall ) een film met een soort Franse Lena Dunham, daar ben ik wel erg benieuwd naar. Verder zijn er een aantal interessante Franse films die ik graag wil zien.”

 

Welke films moeten we zien?

“Safari! Ik vind het zo erg hoeveel dieren er nog tegenwoordig geslacht worden voor ivoor of bont. Hopelijk opent dit de ogen van vele mensen! Laat Afrika zoals het is, laat de dieren met rust.”

 

Meer over het IFFR? Lees ook ons Magazine artikel met 5 filmtips!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline