Binnenkijken bij Elise Simian in Parijs

Wonen in Parijs, dat zouden we allemaal wel willen! Neem een kijkje in het huis van de stijlvolle Parisienne én Style Director bij Westwing, Elise Simian.

1

Hoe zou je de stijl van je appartement omschrijven?

“Ik denk dat de term “heterogeen” de stijl van mijn appartement het beste omschrijft. De stijl van de jaren 50 komt hier samen met hedendaagse en antieke meubels die ik heb gevonden in antiekwinkels en op rommelmarktjes.”

“Dezelfde mix zie je terug op de muren met kaarten, schilderijen, foto’s, tekeningen en ingelijste vlinders. Het appartement deelt hetzelfde universum: de mix van stijl en sfeer komt in elke ruimte terug, waardoor er toch een fijne harmonie ontstaat.”

4
Wat maakt jouw interieur speciaal?

“Alle objecten en meubels – antiek of hedendaags – bevatten een geschiedenis of zijn onderdeel van een verhaal. De hele familie heeft bijgedragen aan deze decoratieve mix waardoor de sfeer die ontstaat heel persoonlijk en poëtisch voor mij is geworden. Dit is dé manier voor mij om mijn huis levendig en vertrouwd te maken. “

2

Kun je jouw affiniteit met kleur omschrijven?

“In mijn ogen zijn kleuren een afspiegeling van het leven. Ik kan me geen interieur voorstellen zonder kleur. Zoals woorden een verhaal kunnen vertellen en gevoelens kunnen overstijgen, zijn kleuren voor mij een manier om te ontsnappen en mezelf te uiten. In mijn appartement ben ik begonnen met witte muren. Door het plaatsen van accessoires en meubels in kleur heb ik voor contrast gezorgd. Op die manier voelt een ruimte aan als een soort galerie waarin meubels en accessoires een soort kunstwerken zijn.”

3

Welk voorwerp of meubel is jouw favoriet?

“Alle objecten in mijn huis maken onderdeel uit van mijn wereld. De blauwe ladekast in mijn slaapkamer gaat al heel lang met mij mee. Ik heb de kleur al een aantal keer aangepast naar mijn nieuwe smaak.”

6

Wat is jouw motto met betrekking tot jouw interieurstijl?

“Wat betreft interieur ben ik tegen een vast stramien van pure stijlen. Stijlen en kleuren kunnen prima met elkaar gecombineerd worden en er zijn wat mij betreft geen grenzen. Ik kan me niet voorstellen dat ik me zou beperken tot één stijl. Dat zou voor mij een beperking zijn van mijn creativiteit. Ik wil graag kunnen variëren met stijlen en kleuren. Ik hou ook van verschillende hoekjes in één ruimte, zoals een leeshoekje en een hoek waar ik samenkom met vrienden.”

5

Wat is jouw stijladvies?

“Voor mij is er geen goed of fout als het aankomt op het stylen van een interieur. Een mooi huis reflecteert jouw persoonlijkheid en toont al jouw facetten.”

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline