Op bezoek bij dé IT-boy van Parijs

Le Marais in Parijs is dé thuisbasis van creatievelingen, ontwerpers en bijzondere persoonlijkheden. De appartementen zijn er al net zo interessant als de mensen die er wonen. Zo ook Alpha Sidibe, die nu zo’n 8 jaar als Studio Manager bij hét Franse schoenenlabel Christian Louboutin werkt. Hij wordt ook wel de IT-boy van Parijs genoemd en wij mochten een kijkje nemen in zijn te gekke eclectische appartement. Kijk je mee?

Cool eclectic

Naast zijn schoenencollectie met ontelbaar veel loafers, is het huis van Alpha gevuld met karakteristieke meubelstukken en unieke items. Neem zijn enorme koffietafelboeken-collectie met een mix aan boeken over kunst, cultuur, mode, geschiedenis en muziek: cool! Maar ook de grafische details zoals de letter ‘a’ in zijn keuken, de vele patronen en de warme ethnische invloeden. Ook leuk: Alpha combineert moderne kunst van onder anderen Harding Meyer (portret in de woonkamer) en Dawid C. Borrower (‘The Little Prince’) met kunstobjecten die hij meenam van zijn verre reizen. Als je het ons vraagt een coole eclectische mix!

eclectische
eclectische

We hebben een oude fauteuil opnieuw gestoffeerd met een opvallende geruite stof, die het stoffige uiterlijk van het meubelstuk helemaal wegneemt.

Harmonie

Alpha is een estheet in hart en nieren, hij kiest zijn meubelstukken en decoratie zorgvuldig uit en is heel bewust in de keuzes die hij maakt. Hij is de rust zelve. Of het harmonische interieur hier aan bijdraagt? Misschien is het wel omgekeerd, en beïnvloed Alpha juist de sfeer met zijn ontspannen stijl!

eclectische
eclectische

Mijn interieur is een eclectische mix van elementen uit Afrika, het Westen én de Verenigde Staten, waar ik helemaal weg van ben. Ik wordt altijd enorm geïnspireerd door reizen en dingen die ik net ontdekt heb.

 

Foto & Video: Westwing, 2017

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline