Het Parijse huis van Florence Donné - oprichter van RingtheBelle

Verleid worden door een interieur: daar gaat het om bij Westwing. Ook bij de maakster van de Franse website RingtheBelle, Florence Donné. Haar passie? De wereld en haar ‘lifestyle’: iets dat duidelijk wordt als ze begint te vertellen over de ontstaansgeschiedenis van haar website.

01_florence_donne_parijs

 

De geschiedenis van RingtheBelle

“Al een tijdje kon ik niet meer voldoende inspiratie vinden in de tijdschriften die ik las. Ik begon te merken dat het meer de moeders op school, de meisjes op straat en ‘de echte mensen’ waren die me inspireerden. Ik besloot een online platform -Ringthebelle – op te richten waar geflaneerd kan worden, waar je inspiratie kan vinden en spullen kan kopen: een plek die alles waar ik van hou op het gebied van lifestyle (reizen, mode, cultuur, deco) bij elkaar brengt, gepresenteerd door échte mensen.”

03_florence_donne_parijs

Lifestyle

“Lifestyle is voor mij niet een veelgebruikt woord, maar meer een concept. Als je de stijl van een meisje mooi vindt, volgt daaruit dat je wellicht ook geïnteresseerd bent in wat zij draagt. Ook wat ze op de muren van haar huis hangt of waar ze op vakantie gaat zal je dan interessant vinden of wat ze eet & wat ze leest. Elk element van haar lifestyle verrijkt het andere. Dat is het idee van Ringthebelle.”

Ik hou van dingen die poëzie geven aan het dagelijks leven.

IMG_1488-683x1024

Hoe zou je je stijl omschrijven?

“Ik denk dat mijn stijl vooral vrouwelijk en zacht is. Ik hou van dingen die poëzie toevoegen aan het dagelijks leven. Bloemen zijn wat mij betreft bijvoorbeeld onmisbaar. Ze zorgen voor kleur en beweging en hoewel ik een echte stadse Parisiënne ben, hou ik ervan als de natuur terugkomt in een huis. Mijn interieur is puur, licht en fris. Er zijn accenten in de kleuren groen, roze en blauw te vinden, maar wit overheerst. Ik mix graag stijlen en ben veel te vinden op vlooienmarkten.”

04_florence_donne_parijs

Waardoor wordt jouw interieur beïnvloed?

“Door mijn reizen. Ik kan niet thuiskomen van een reis zonder souvenir. Ik ben gek op bijzondere objecten, mooie boeken en decoratieve tijdschriften uit verschillende landen.

Ook ben ik gek op artistieke uitingen in al hun vormen – fotografie, schilderkunst en beeldhouwkunst – én omring ik mezelf graag met natuurlijke elementen zoals schelpen, bloemen en stenen.”

02_florence_donne_parijs

Kun je een paar stylingtips geven?

“Zeker! Ik heb er veel, maar ik zal er drie uitlichten.

  1. Ik geloof dat de poëzie van je interieur wordt bepaald door kleine details, items die de persoonlijkheid laten zien. Ik hou van composities met eenvoudige objecten: twee schalen bijvoorbeeld, de cover van een mooi boek of een sieraad. De presentatie is daarbij net zo belangrijk als het object zelf.
  2. Boeken zijn een mooi stylingelement waarmee je persoonlijkheid aan je interieur geeft. Je kunt ze neerleggen, neerzetten of opstapelen.
  3. Ik hou van onverwachte dingen. Dus een keuken die er niet direct uitziet als een keuken, een badkamer met een bijzonder behang of een kinderkamer die heel volwassen oogt.”

 Wat de ziel van een appartement maakt? Unieke items die de persoonlijkheid weerspiegelen.

IMG_2006-1024x683

Wat is jouw grootste interieurwens op dit moment?

Een stoel van Pierre Jeanneret, een werk van de Californische kunstenaar Heather Levine, een fotogram van Floris Neusüs en kussentjes van Maison de Vacances – die spaar ik!”

 

Meer over RingtheBelle? Ga naar de website!

 

Credits: Nettement Chic

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline