Gespot door locatiescout Esha: het interieur van Cornelie

Locatiescout en model Esha Kalberg heeft een neus voor het vinden van de meest bijzondere locaties. Met haar bedrijf Loes op Locatie gaat zij in opdracht van art directors, fotografen en stylisten op zoek naar de perfecte locatie voor een film, televisieprogramma of een fotoshoot. Ook voor Westwing spot deze interieurkenner de mooiste plekjes!

01_amsterdam_cornelie_pleyte

Na Mijke’s prachtige woonboerderij en het Scandinavische huis van Lenneke had Esha gelukkig alweer snel een nieuwe locatie voor ons in petto: het Amsterdamse huis van Cornelie Pleyte. Westwing bracht een bezoekje en vroeg interieurstylist Cornelie waar zij haar inspiratie vandaan haalt en wat de ingrediënten zijn voor een perfect interieur.

02_amsterdam_cornelie_pleyte

Het eclectische interieur van Cornelie Pleyte (43) doet al vermoeden dat ze veel gereisd heeft. “Als kind heb ik over de hele wereld gewoond, maar inmiddels woon ik nu 25 jaar in Amsterdam.” Hier woont ze samen met haar man, drie kinderen van 9, 11 en 12 jaar oud en haar hond. Haar liefde voor Amsterdam is onder andere te wijden aan het feit dat het aanvoelt als een stad en dorp tegelijk en ze alles met de fiets kan bereiken.

03_amsterdam_cornelie_pleyte

Al bij binnenkomst verraadt het strakke, witte interieur dat hier iemand woont die verstand heeft van interieur. “De interesse hiervoor heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben er altijd al mee bezig geweest. Van jongs af aan had ik al mijn eigen ideeën over hoe mijn kamer eruit moest komen te zien. Dit zie ik nu ook terug bij mijn dochter.”

04_amsterdam_cornelie_pleyte

Cornelie haar inrichting is absoluut aan verandering onderhevig. Ze zou het liefst eens in de zoveel tijd van voor af aan willen beginnen met de styling ervan. Gelukkig kan ze dit kwijt in haar werk als interieurstylist. Haar missie daarbij?

 

Vooral de samenwerking met verschillende klanten maakt mijn werk zo leuk.

 

 

“Ik krijg een fijn gevoel als ik het interieur van mijn klanten heb kunnen transformeren van een huis naar een thuis. Vooral de samenwerking met verschillende klanten die allemaal hun eigen wensen hebben, maakt mijn werk zo leuk. Van de hele inrichting voor vakantiehuizen in het buitenland tot een grote metamorfose voor een particuliere klant met grote dankbaarheid tot gevolg – dit zijn de projecten waar ik blij van word.”

05_amsterdam_cornelie_pleyte

Misschien is ‘aandacht’ het meest treffende woord om te omschrijven hoe Cornelie aan haar inspiratie komt: “Ik lees veel en ik kijk goed. Voor mij zit overal inspiratie in. Vaak haal ik ook inspiratie uit de huizen waar ik kom en de klanten zelf.”

06_amsterdam_cornelie_pleyte

Cornelie omschrijft haar interieur als ‘modern eclectisch’. “Wij zijn alle vijf verzamelaars dus bij mij thuis vind je veel vondsten die een verhaal vertellen. Alhoewel alle spullen vervangbaar zijn, is elk item wel met veel liefde gezocht. De vintage Saarinen tafel die ik heb gevonden op Marktplaats en het draadstoeltje van Kees Braakman behoren tot mijn favoriete items.”

07_amsterdam_cornelie_pleyte

De keuken en de aanbouw vormen voor Cornelie de favoriete ruimtes in haar huis. “Dit zijn de plekken waar we lekker om elkaar heen rommelen. Het is zo lekker aan dit huis dat er genoeg eigen plekken zijn, maar dat ze wel allemaal met elkaar in verbinding staan.”

08_amsterdam_cornelie_pleyte

Na een inspirerende rondleiding kon de volgende vraag aan dit style talent niet uitblijven: welke 3 stylingtips moet je altijd in je achterhoofd houden? Cornelie: “Heb lef, mix & match en houd er rekening mee dat er in een huis lekker moet worden geleefd. Het is immers geen showroom.”

 

Fotografie: Michiel Maessen

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline