Het fantastische huis & werkplek van Reineke Antvelink

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat hun huis ooit de kantine was van 1500 scheepswerfarbeiders van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij? Zeker niet veel. De Nederlandse interieurontwerpster Reineke Antvelink mag zich de trotse eigenaar noemen van één van de in jaren ’90 gecreëerde appartementen. Wij mochten een kijkje nemen in deze imposante en bijzondere woonruimte. Kijk je mee?

 

RA. Studio

Terwijl Reineke – oprichtster van interieurdesign bedrijf RA. Studio – haar koffie nipt, meert een schip in oude stijl vlakbij haar raam aan. Ze verwijst naar het gebied als haar ‘rustige hoek in de stad’. Haar huis en gecombineerde studio bevindt zich op het KNSM-eiland in Amsterdam – ooit een industriële scheepshaven, nu een chique woonwijk voor kunstenaars en creatieven.

Unieke mix

Haar stijl definiëren doet de interieurontwerpster niet graag. “Ik vind het woord een beetje vervelend – eclectisch,” zegt ze. “Wat ik eigenlijk doe, is gewoon alles samengooien en werken met materialen en objecten die uniek zijn.” Met behoud van de oorspronkelijke architectonische integriteit van het huis, vermengt ze oude met nieuwe elementen, robuuste materialen met rijke stoffen en is ze niet bang om stijlen te combineren voor een alternatieve look.

Open ruimte

De imposante ramen in het interieur zorgen voor een open en luchtig concept. Hoewel de grote loft met meerdere verdiepingen een grandioos effect heeft, heeft ze warme ruimtes weten te creëren, gescheiden door kleur en detail. Goed gecureerde, exotische en historische items vullen elke plank en elk oppervlak en voegen een onverwachte, wereldse sfeer toe. “Ik ben een verzamelaar”, zegt Reneike, “ik verzamel dingen die ik leuk en mooi vind.”

Warme plek

Hoewel het eerst als een hobby begon, is haar bedrijf sinds de opening van RA Studio in 2011 snel gegroeid, van woningen van goede vrienden tot grootschalige hotelprojecten in Milaan. Hoewel haar inspiratie van natuurlijke materialen en kleuren een duidelijke signatuur is in elk project, is voor Reineke samenwerken met haar klanten essentieel om hun visie te bereiken. “Wat ik leuk vind is dat ik iets unieks en origineels kan creëren,” zegt ze. “Maar het belangrijkste is om mensen gelukkig te maken met een warme plek waar ze zich helemaal thuis voelen.”

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline