Binnenkijken bij Hôtel Monge in Parijs

Van een oud familiehuis dat altijd kunstenaars ontving naar een 4 sterren boutique hotel: Hôtel Monge, gelegen in het hart van historisch Parijs tussen de Jardin des Plantes en de Notre Dame. Dit prachtige boutique hotel is in 2016 heropend na een complete renovatie. Westwing mocht een kijkje nemen in Hôtel Monge!

Hôtel Monge

Achter de gevel uit 1876, typisch voor het Tweede Keizerrijk, bevindt zich Hôtel Monge dat erin is geslaagd om te moderniseren met behoud van de charme van de herenhuizen van de negentiende eeuw. De aan elkaar grenzende kamers, het prachtige lijstwerk, het Hongaarse parket, de marmeren open haard, de luxe meubels en het opvallende behang met botanische prints vormt samen een bijzondere look. De liftschacht wordt gesierd door Italiaanse trompe-l’oeil schilderingen, die het hotel een charmante uitstraling geeft.

Hôtel Monge

Het interieur van Hôtel Monge is ontworpen door Marie-Agnès Louboutin en Patrice Henry. Ze hebben zich een reis door het hart van Jardin des Plantes voorgehouden tijdens de styling. De flora en fauna komt duidelijk terug in het lichte, zes verdiepingen hoge gebouw in Haussmann stijl.

Monge

Het prachtige gebouw bevat de essentiële codes van de grote Parijse huizen van de negentiende eeuw. In de entree: een prachtige mahoniehouten ladekast in Louis XVI stijl. Aan de muur hangt een hedendaags werk van kunstenaar Nicolas Dubreuille dat de gasten verwelkomt. De receptie is voorzien van een rariteitenkabinet in bruintinten met oud hout en fluweel: bijzonder!

Hôtel Monge

Een grote bibliotheek biedt plek voor boeken, collecties aan planten, beelden en souvenirs van wereldreizen. De lounge, in subtiele grijstinten roept op tot ontspanning. De originele open haard van luxe marmer, de bijzondere spiegel met schelpen en de versierde secretaire zorgt voor moderniteit en elegantie.

Hôtel Monge

In de eetkamer vinden we die echte Parijse sfeer met gevlochten zogenaamde ‘bistro-stoelen.’ De 30 kamers hebben allemaal een fijne sfeer. Sommige ruimtes hebben uitzicht over de daken van Parijs, anderen op de Arènes de Lutèce net onder het hotel. Het vrolijke behang met vlinders en papegaaien van Maison Deyrolle zorgt voor een bijzondere sfeer.

Hôtel Monge

Hôtel Monge is het ideale startpunt voor een wandeling door de oudste straten van Parijs zoals rue Mouffetard en de la place de la Contrescarpe, een wandeling door Quartier Latin, een bezoek aan het Pantheon en la Sorbonne, of een tochtje langs Saint-Germain des-Près, Ile de la Cité en de Notre Dame én natuurlijk de Jardin des Plantes of Jardin du Luxembourg.

 

Credits © Hotel Monge

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline