Gespot door locatiescout Esha: het huis van Mijke

Locatiescout en model Esha Kalberg heeft een neus voor het vinden van de mooiste, meest bijzondere locaties. Met haar bedrijf Loes op Locatie gaat zij in opdracht van art directors, fotografen en stylisten op zoek naar de perfecte locatie voor een film, televisieprogramma, fotoshoot of zakelijk evenement. En nu spot deze interieurkenner ook voor Westwing de mooiste plekjes! Ze tipt ons iedere twee maanden. De tweede op het lijstje: de ruime en lichte boerderij van Mijke!

2-1

Op aanraden van Esha nam Westwing een kijkje in de verbouwde boerderij van Mijke Niks in Raamsdonk. Een geliefde plek voor fotoshoots wegens “de enorme bak” aan licht en de overvloed aan ruimte. Mijke vertelt ons over haar huis.

 

2222

 

Fotografie rechter beeld: Jansje Klazinga

Zeven jaar geleden ontmoette freelance interieurstylist en communicatie professional Mijke haar vriend, Jan. Met zijn bouwkundige achtergrond en haar stylingtalent kon een gezamenlijk project natuurlijk niet uitblijven. De oude, grote boerderij heeft lang dienst gedaan als timmerwerkplaats van Jan – totdat dé nieuwe bestemming daar was. Dit zou het nieuwe huis worden van dit kluskoppel. “We hebben de boerderij een complete make-over gegeven, van tekening tot ontwerp.” Zegt Mijke.

3333

Jan komt uit het natuurrijke Brabant. De roots van Mijke liggen in het drukke Rotterdam. Dit verschil in afkomst zie je dan ook terug in hun interieur. “Ons interieur bestaat uit een mix van stadse invloeden en natuurlijke elementen met een ambachtelijke touch. We hebben veel gewerkt met hout, staal en oude deuren. Dit hebben we gecombineerd met nieuwe items.” Aldus Mijke.

2-4

Maar ook de oud Hollandse look zien we terugkomen in Mijke’s interieur. “Dit sfeertje wilde ik graag benadrukken, aangezien we immers in een boerderij wonen. Dus in de keuken hangen bordjes aan de muur. Maar dan wel van een moderne illustrator, in plaats van de traditionele bordjes.”

2

Mijke kan geïnspireerd raken door het interieur van een winkel, een restaurant of een hotel. Maar ook tijdens haar reizen komt ze op nieuwe ideeën. “Onze badkamer is geïnspireerd op een Marokkaans badhuis. Toen ik in Marrakech was, besloot ik mijn badkamer dezelfde look te geven. Tijdens mijn vakantie op Ibiza zag ik houten loungebedden. Bij ons op de vide vind je die nu ook.”

Naast de twee favorieten plekken in haar interieur – de vide en het hoekje voor de openhaard in de woonkamer – heeft Mijke ook favoriete items in huis. “Het oude schoolbureau van mijn vader staat op mijn kantoor. Vroeger als kind zat ik hier al aan te werken en nu nog steeds. Ook het oude aap-noot-mies bord van mijn vader hangt nu op de kamer van mijn zoontje.”

kamerjuul
Fotografie: Jansje Klazinga

De woondroom van Mijke en Jan is uitgekomen met de voltooiing van het voorhuis. De achterkant van de boerderij is hun volgende project. Dit gedeelte zullen ze uiteindelijk gaan verhuren voor feesten en vergaderingen. En ook bij deze verbouwing zal Mijke vasthouden aan haar motto: heb lef! Want als – inmiddels – verbouwingsdeskundige en stijltalent heeft ze gemerkt dat het nemen van risico’s loont. “Durf het groot aan te pakken, ook als je een klein budget hebt. Ga voor die bijzondere kleuren in je interieur. Wees vooral niet bang, je kunt die muur altijd weer wit verven.”

Benieuwd naar Mijke haar werk als interieurstylist? Check hier haar website!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline