Il Sereno Lago di Como: classy boetiekhotel aan het Comomeer

Oké, de kerstvakantie doorbrengen aan het Comomeer zit er misschien niet in, maar we kunnen ons wel laten inspireren door de luxe getaway Il Sereno Lago di Como. Westwing mocht binnenkijken in dit 30 kamers tellende Italiaanse pareltje, waar designer Patricia Urquiola haar cutting-egde look uit Milaan naar het Comomeer heeft gebracht. Kijk je mee?

Il Sereno Lago di Como

Room with a view

Il Sereno Lago di Como is misschien wel de meest stijlvolle plek om in Italië te verblijven. Het is een spin-off van de exclusieve Le Sereno in Saint Barthélemy, gebouwd door dezelfde eigenaars. Het ligt aan de rand van een klif in het rustige Torno en alle kamers hebben een prachtig uitzicht over het Comomeer. Het heeft in totaal 5 jaar geduurd om de oude Villa Flora om te toveren tot het luxe 5-sterrenhotel.

(Interieur)design van Patricia Urquiola

De van origine Spaanse ontwerper Patricia Urquiola heeft naast het design van Il Sereno Lago di Como veel mooie ontwerpen op haar naam staan. Ze heeft onder andere meubelcollecties ontworpen voor Louis Vuitton, Gan Rugs, Molteni, Kartell en B & B Italia. In 2001 mocht de creatieveling haar eigen studio openen in Milaan, daarnaast heeft ze zelfs een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen in haar thuisland Spanje. Ze is uitgeroepen tot “designer of the year” door Wallpaper, Ad Spain, Elle Decor International en Architektur und Wohnen Magazine.

Il Sereno Lago di Como

Il Sereno Lago di Como: inspired by nature

Urquiola heeft bij de inrichting van Il Sereno zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke elementen als hout, koper en steen om een open gevoel te creëren. Zo zijn er door het hele hotel heen grote ramen geplaatst waardoor er een waanzinnig 360 graden uitzicht over het Comomeer is ontstaan. In de luchtige, woonkamer-achtige lobby heeft de ontwerpster samen met een lokale bouwer een 22-meter hoge walnoothouttrap gemaakt die lijkt te zweven in de lucht. De kleurcombinatie van het hotel is ook voornamelijk gebaseerd op kleuren uit de natuur en omgeving. Zo zie je veel groen-, blauw-, bruintinten. Zelfs op het headboard van het bed komt het Comomeer terug in de vorm van een grafische print.

Lokale ambachtslieden

Bijna alle meubels in de lobby en suites komen van Italiaanse topnamen zoals B&B Italia, Cassina, Molteni en natuurlijk van Patricia zelf. Daarnaast heeft Urquiola veel van haar ontwerpen lokaal laten produceren. Milaan ligt tenslotte op minder dan 60 kilometer afstand en het platteland, tussen de modehoofdstad en Como, is de thuisbasis van veel van ‘s werelds beste meubelmakers. Zelfs de matrassen van de hotelbedden zijn op een steenworp afstand van het hotel geproduceerd.

Il Sereno Lago di Como

Een romantische afsluiter

Geen reis naar Como is compleet zonder een rondvaart over het Comomeer. Il Sereno Lago di Como heeft twee prachtige houten Riva boats laten bouwen zodat je jouw trip kunt afsluiten met een romantisch tochtje over het meer! Il Sereno is een ware plek om tot rust te komen en te genieten van alles, maar dan ook álles, om je heen!

Nog niet overtuigd? Klik hier voor meer informatie.

 

Beeld: Zack van der Merwe

Tahnee van der Merwe

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline