Kleed je kamer aan

© 2012 Westwing Home & Living
 

Kleed je kamer aan

Op het moment dat je peep toe pumps hun weg vinden uit je kast naar je voeten kan dat maar 1 ding betekenen, de lente is in het land! Je ruimt die dikke gebreide wintertruien weer op. Waarom zou je dat moment niet aangrijpen om een style-statement te maken door je kamer te versieren met je favoriete kledingstukken?

Als je tijdens de eerste zonnestralen rondkijkt op straat, zul je niet om de peep toe pumps heen kunnen. Sandalen en open schoenen met hakken en blote benen beginnen weer te verschijnen. Het is duidelijk: het is officieel lente! Wij zijn blij dat dit warmere weer samengaat met vrolijke, gelukkige mensen en frisse moed. Dat betekent namelijk dat iedereen meer geneigd is om te experimenteren met nieuwe stijlen, zowel als het aankomt op mode als wanneer het gaat om huishoudelijke spulletjes. Maar waar we écht enthousiast over zijn is de grote lenteschoonmaak, want de bloemetjes mogen dan in bloei staan en de vogeltjes fluiten er op los, ons huis zit nog steeds middenin de winter blues. Maak je geen zorgen, we willen je niet pushen om de allesreiniger uit de kast te trekken en elk oppervlak in je huis grondig onder handen te nemen, integendeel! We stellen voor dat je begint je met je kast en kleedkamer.

Naast het opruimen van je dikke truien en het sorteren van je lente- en zomerkleding, houden wij ervan om kleding, schoenen, juwelen en handtassen te gebruiken als onderdeel van het decor van je kamer. Uiteindelijk zijn onze mooie jurken en favoriete pumps gespreksonderwerpen die het verdienen om uitgestald te worden zodat iedereen ze kan zien.

Je kunt beginnen met je kaptafel. Parfumflesjes en make-up worden meestal gepresenteerd in mooie verpakkingen die een vleugje glamour toevoegen aan je kamer. Om hier een speelse draai aan te geven verdeel je ze in groepjes op een taartplateau of in een geopende sieradendoos.

Nog een goede manier om je ruimte op te fleuren is door je favoriete sieraden overal te draperen, bijvoorbeeld om beelden of spiegels heen. Dit is een speelse, originele en onverwachte manier om een beetje glans aan je kamer toe te voegen.

Haal tenslotte je favoriete Louboutins en Little Black Dress uit de kast en gebruik ze om een persoonlijke sfeer te creeren in je slaapkamer, door ze te plaatsen bovenop een stapel tijdschriften, of temidden van een mix van items gesorteerd op kleur. Je kamer wordt een soort gallerie!

Zorg ervoor dat je niet overdrijft; uiteraard wil je niet dat het eruit gaat zien als een rommelmarkt. Houd het styijlvol door items op hun kleur uit te kiezen. Kies je items in bepaalde tinten en zorg ervoor dat deze bij elkaar en bij je interieur passen. Denk aan kledingrekken met kleding gesorteerd op kleur waardoor het een kunstwerk op zich wordt. Of denk aan hoe je je outfit iedere dag bij elkaar zoekt, dan kun je ook in je interieur de plank niet mis slaan.

Heb jij stylingstips of leuke ideeën hierover? Deel ze met ons op Pinterest met @westwingnl in je comment

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline