Op bezoek bij interieurontwerpster Marie Peltier

De Parijse binnenhuisarchitect en interieurontwerpster Marie Peltier was dol op haar appartement in de beroemde wijk Le Marais. Totdat ze met haar gezin verhuisde naar de crème de la crème van Parijs: de Île de la Cité, het eiland midden in de Seine.

kleurrijk-interieur-voorstellen-marie

Marie’s appartement ligt direct aan de brug Place du Neuf. Wij werden overrompeld door het uitzicht. We keken niet alleen uit op de Seine, maar zagen in de verte ook de Eiffeltoren. Over een toplocatie gesproken!

kleurrijk-interieur-uitzicht-seine

Maar ook binnen zijn er veel bezienswaardigheden te vinden: kunst, veel kleine details en een coole mix van stijlen. Een kleurrijk interieur met een excentrieke look waar de persoonlijkheid er vanaf straalt. Marie gebruikt bijna overal kleine items als decoratie – het zijn vooral cadeaus, erfstukken of souvenirs.

kleurrijk-interieur-marie-bank

Ze combineert perzik-roze muren met een luipaarden tapijt. Wauw, gewaagd! Maar op de een of andere manier werkt het gewoon.

kleurrijk-interieur-perzik-roze-entreehal

Haar tip voor een kleurrijk interieur? „ Je moet durven! De truc: kies de juiste kamer voor ongewone en excentrieke kleurcombinaties. Ik koos een ruimte, waar ik niet te veel tijd in doorbreng – de entreehal. Als mijn woonkamer deze kleuren zou hebben, dan was het een ander verhaal,” zegt de Parisienne.

kleurrijk-interieur-woonkamer
kleurrijk-interieur-accessoires-woonkamer
kleurrijk-interieur-lijsten-bloemen

De woonkamer houdt Marie kleurrijk met behulp van kussens met patronen, bloemen en kunst. Ook treffen wij een gigantische palm aan in het midden van de woonkamer. Onze highlight? Een peacock chair die uitkijkt op de Seine. Heerlijk leeshoekje zo!

kleurrijk-interieur-details-dressoir
Westwing-kleurrijk-interieur_MariePeltier_C9

kleurrijk-interieur-boekenkast

Ook al woont Marie niet meer in de bruisende wijk Le Marais – aan de Seine wonen met een adembenemend uitzicht vinden wij toch wel très formidable!

Foto’s: Westwing

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline