Landelijk wonen in Parijs - Op bezoek bij model Pihla

Countryside in the city

Het Finse model Pihla beschrijft haar woning in Parijs als „countryside in the city.” Landelijk wonen in het midden van de stad – dat klinkt heerlijk! Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij waren super nieuwsgierig en brachten een bezoekje aan deze it-girl. 

landelijk-wonen-pihla-biografie

Wij snappen meteen wat Pihla met landelijk wonen bedoelt als we haar binnenplaats betreden. Na het verlaten van de drukke Parijse straten bevinden we ons ineens in een romantische groene oase. De binnenplaats wordt omringd door twee oude kloosters. Deze kloosters werden vroeger door nonnen bewoond. Hoe cool is dat? „Als ik thuiskom, de deur open doe en de vogels hoor fluiten, dan voelt het als een ander universum.”

Pihla woont hier samen met haar gezin. Ze houdt van de mix van oud, nieuw, klassiek en modern. Haar favoriete literatuur ligt over het hele huis verspreid. „Je kunt nooit te veel boeken hebben,” vindt Pihla.

landelijk-wonen-woonkamer
landelijk-wonen-pihla-bank

Haar favoriete piece in het appartement? „ Dat is natuurlijk de oude houten wenteltrap. Oorspronkelijk komt deze uit een oude bar in Parijs en hij kraakt zo luid, dat het onmogelijk is om naar boven te sneaken zonder dat iemand het merkt.” Wij zijn overigens ook heel gecharmeerd van deze vintage trap! 

landelijk-wonen-details
landelijk-wonen-wenteltrap

Het model werkt op dit moment aan haar eerste boek, schrijft voor een Fins Dagblad en is moeder van een zoontje. Hoe haar perfecte avondje thuis eruit ziet? „Omringd door mijn dierbaren, met mijn zoontje in mijn armen, zittend aan onze houten eettafel met een goed glas wijn en heerlijk eten, terwijl we interessante gesprekken voeren over het leven.”

landelijk-wonen-eetkamer
landelijk-wonen-eettafel
landelijk-wonen-boeken

Waarom is deze Finse dame eigenlijk verhuisd naar Parijs?  „Sinds dat ik een klein meisje was, had ik het gevoel dat ik in Parijs wilde wonen.”  Jaren later kwam Pihla naar de Sorbonne Universiteit voor haar Cinema Studies. Ze voelde zich meteen thuis in Parijs en besloot te blijven.

Het interieur-moraal van dit verhaal? Misschien hoef je wel helemaal niet te kiezen tussen een stadse of een landelijke look – wat je nodig hebt is een perfecte locatie waar je beide kunt combineren!

Foto’s & Video: Westwing

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline