Las Casas del Rey de Baeza: Sereniteit in Sevilla

Een prachtig boutique hotel in een smalle straat in het historische hart van Sevilla, Las Casas del Rey de Beaza ligt middenin een rustieke geplaveide binnenplaats, een groene en uitnodigende enclave vol frisheid. Dit authentieke huis met delicate decoraties en luxe comfort, nodigt je uit voor een intieme retraite tijdens je ontdekkingstocht door de Andalusische hoofdstad.

01_lascasas_baeza_sevilla

 

Las Casas del Rey: Authentieke architectuur

Een mix van het beste van de Arabische en van de Europese architectuur, die Sevilla al eeuwen beïnvloedt – Las Casas del Rey de Baeza combineert verleden en heden. Gebouwd in de 18de eeuw, mixt de buitenkant van het gebouw klei, oker, witgekalkte gevels en een patio in de schaduw van arcadebogen – typisch voor Andalusië. Binnen zijn er elegante, stenen vloeren en natuurlijke kleuren die naar de 41 kamers leiden waar de inrichting verfijnd is.

02_lascasas_baeza_sevilla

Chic en strak design

Elke kamer van hotel Las Casas del Rey is ruim en licht en heeft een uniek design dat de Andalusische tradities combineert met moderne invloeden. In de koloniale en traditionele stijl contrasteren de donkere chocoladebruine houten meubels met het fris witte bedlinnen van Egyptisch katoen. Sisal vloerkleden, zachte vloerkussens en marmeren badkamers bieden een chic, stedelijk comfort.

03_lascasas_baeza_sevilla

Zacht licht schijnt op de traditionele potten van keramiek en uit beukenhout gesneden panelen. Elke kamer heeft een privé balkon met een panoramisch uitzicht en een kleine woonkamer met open haard.

04_lascasas_baeza_sevilla

Zwembad en spa met uitzicht op de stad

Op het dak van het hotel kunnen de gasten een duik nemen in het zwembad na een dagje sightseeing in de drukke, warme stad. Het zwembad is aangekleed met cactussen en ligstoelen. Ook vind je hier een solarium en een spa. Alles om helemaal tot rust te kunnen komen.

05_lascasas_baeza_sevilla

Een sauna, een fitnessruimte, een relaxruimte of Ayurvedische, Thaise, Shiatsu en aromatherapie-massages zijn eveneens beschikbaar in Las Casas del Rey.

06_lascasas_baeza_sevilla

A gourmet stay

Na een drukke dag kun je genieten van een cocktail en wat tapas aan de bar bij het zwembad, óf een bezoek brengen aan de Senzone, het restaurant van hotel Las Casas del Rey. Op het terras, met grote ramen, is het restaurant voornamelijk gedecoreerd met hout en huiden. Hier worden Andalusische maaltijden in een modern jasje geserveerd. Ons advies: geniet van het ontbijt op het terras zodra de eerste zonnestralen zich laten zien – voordat het té heet wordt.

07_lascasas_baeza_sevilla

Tot slot: vergeet niet je favoriete rok meet te nemen in je koffer! Sevilla is het moederland van de flamenco dus waag een paar danspasjes tijdens je verblijf hier.

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline