Binnenkijken bij Laura Karasinski in Wenen

eclectisch-interieur-van-laura

Ontmoet muze Laura Karasinski

Zebra’s, plumeaus, kimono’s en ontelbaar veel afbeeldingen – wij stappen binnen in een creatieve maar georganiseerde chaos. In het midden van dit alles treffen wij leading lady Laura Karainski aan. Een jonge, creatieve artdirectrice en designer uit Wenen.

Wat doet deze dame allemaal wel niet? Met haar eigen designbureau Atelier Karasinski realiseert Laura verschillende projecten. Zo ontwerpt ze pop-upstores voor Campari en maakt ze de mooiste interieurdesigns voor prestigieuze restaurants, zoals Motto en Zum schwarzen Kameel.

ontmoet-laura-en-eclectisch-interieur
eclectisch-interieur-gif

En hoe zit het met haar interieurstijl? In haar appartement treffen wij een eclectisch interieur aan met vintage en moderne invloeden. Ook zien wij veel interessante items: lucifers ter grootte van een persoon is slechts een klein voorbeeld. Welkom in Laura’s Wonderland in Wenen!

eclectisch-interieur-werkkamer
eclectisch-interieur-items
quote-over-eclectisch-interieur

We staan op het punt om te beginnen met de shoot. Maar wacht even, we moeten eerst verkennen, ontdekken, snuffelen én bewonderen. Wauw, elk hoekje is gevuld met persoonlijke herinneringen van reizen, projecten en items die Laura zomaar ergens vandaan heeft gevist. Het is zo ongedwongen mooi dat je niet kunt stoppen met kijken. Oké, focus!

eclectisch-interieur-afbeeldingen
eclectisch-interieur-zebra-afbeeldingen-gif
quote-eclectisch-interieur-inspiratie

Laura werkt vanuit huis, maar toch reist ze de hele wereld rond om nieuwe inspiratie, prikkels en ideeën te verzamelen. Een gemixt eclectisch interieur is het gevolg van dit alles. „Wat ik te gek vind aan mijn appartement is dat het samen met mij opgroeit en ouder wordt.”

Wat wij heel leuk vonden om te horen was dat Laura haar appartement ziet als een „oude dame.“ Deze oude dame bewaart alle herinneringen en ervaringen, die Laura gedurende haar leven heeft verzameld.

eclectisch-interieur-woonkamer-laura
zithoek-in-eclectisch-interieur

Laura’s interieur tip is om altijd met open ogen naar de wereld te blijven kijken én om items uit het buitenland mee te nemen. „Het is het echt waard, ook al is het soms onhandig.” Tsja, onhandig of niet, bijzondere souvenirs maken een interieur echt uniek. Wij nemen deze tip in ieder geval ter harte!

blauwe-tinten-in-eclectisch-interieur

Voor het nieuwe design van het legendarische Weense restaurant Motto, creëerde Laura een quote voor op het menu en de muur. „Honey, why would you ever leave Wonderland?” En dat is precies wat wij ons afvragen na ons bezoekje aan Laura Karasinski!

Wil je meer van Laura zien? Check dan hier haar Instagram profiel.

Foto’s: Westwing, 2017

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline