De look van boetiekhotel Providence in Parijs

In het hart van Oost-Parijs ligt boetiekhotel Providence. Dit prachtige hotel met de charme van een oud herenhuis combineert oude elementen met luxe, romantische details en excentriek behang met de tofste prints. Westwing mocht een kijkje nemen in dit bijzondere hotel. Kijk je mee?

Na het succes van zijn bar ‘Chez Jeannette’ opende horeca-ondernemer Pierre Moussié een klein jaar geleden de deuren van zijn hotel ‘Hotel Providence’ in Parijs. Het fantastische pand – gebouwd in 1854 – gelegen in de rustige, Parijse wijk Republiek telt achttien kamers, verdeeld over zes verdiepingen. Rondom het hotel vind je een scala aan trendy boetiekjes en opkomende kunstgalerijen.

boetiekhotel
boetiekhotel

In the heart of Paris

Het 4-sterren hotel heeft die typische Parijse verfijning en charme. Een knusse haard, te gekke architectonische details, een klassieke houten vloer met visgraatmotief en coole marmermozaïken. Zittend op het terras, in het hart van het Parijse leven… Zie jij jezelf al zitten? Geplaveide straatjes met bankjes en bloemen, een gezellige bar beneden en het hotel-restaurant gerund door een jonge, getalenteerde Franse chef-kok. Très bien!

boetiekhotel
boetiekhotel

Excentric fantastic

Het hotel biedt de keuze uit vijf soorten kamers: La Mini, La Classique, La Supérieure, La Deluxe en La Suite. In het decor van elke kamer komt modern en vintage op een opvallende, te gekke manier samen in de typische Haussman-stijl. Van excentriek behang met toffe prints en kleurrijke retro fauteuils tot decoratieve objecten, en van vrijstaande baden en muren met fluwelen bekleding tot unieke antieke vondsten: het interieur is er eentje die niet te missen is. Een verrassende mix die luxe uitstraalt en toch het warme gevoel van thuis heeft.

boetiekhotel

Stupéfiant

Het moge duidelijk zijn dat wij het interieur (en exterieur) van boetiekhotel Providence fantastisch vinden. Wat zeker ook het benoemen waard is: het adembenemende uitzicht over le Sacré-Cœur vanaf de bovenste verdieping van de suite. Wauw!

Wanneer ga jij een bezoekje brengen aan dit hotel?

Hotel Providence, 90, rue René Boulanger, Paris 10e

Fotografie: Benoit Linero for Hôtel Providence

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline