Op bezoek bij fashion editor Lucia Pontarin

Twee lieve kinderen, een hond en een sneeuwwitte sofa. Fashion editor Lucia Pontarin is zonder twijfel een supermama! Ze heeft een coole baan, leuke kinderen en een mooi appartement in Scandinavische stijl. Lucia is het ultieme bewijs (en de ultieme inspiratie) van hoe een moeder van twee kleine kinderen in een Instagram-waardig paradijs kan wonen. Hoe doet ze dat toch?

Scandinvische-stijl-even-voorstellen
Scandinvische-stijl-dochter-ava-met-hond

Dit huis van vijf, bestaande uit Lucia, man Marco, dochter Ava, zoon Luca en hond Marie, is zowel stylish als functioneel. Er zijn veel bijzondere items te vinden, die Lucia in de meeste gevallen zelf heeft gemaakt.

Scandinvische-stijl-perfecte-huis-voor-5
Scandinvische-stijl-kleurrijke-planken

In de woon- en eetkamer mixt ze Scandinavische invloeden met kleurrijke elementen. Simpel, mooi en praktisch. Lucia is gek op meubelklassiekers zoals de stoelen van String en Eames (wel in het wit natuurlijk). Ze combineert deze toppers met donker hout en grijsblauwe tinten.

Voor de styling gebruikt ze grafische elementen, coole prints en kleurrijke details in de vorm van afbeeldingen, reisgidsen en servies. Voor de rest houdt Lucia van praktisch. Zo is de bank voorzien van een afneembare wasbare hoes. En de kunstwerken van haar kinderen? Deze krijgen een leuk plekje aan de muur.

woonkamer-in-Scandinvische-stijl
Lucia-met-luca-in-Scandinvische-stijl

Ava’s kamer heeft dan wel geen typische prinsessenlook, maar ook zonder roze muren en zoetsappige details oogt deze kinderkamer heel girly.

kinderkamer-in-Scandinavische-stijl
girly-slaapkamer-in-Scandinavische-stijl

Onze highlight? Het witte behang met zwarte stippen. In deze kamer zien we veel van Lucia’s DIY projecten terug en juist dàt maakt deze kamer heel uniek. Kussens en muurschilderingen heeft ze zelf geschilderd, genaaid en geborduurd. „Wij vinden het belangrijk dat de kinderkamer matcht met de rest van het appartement en geen andere stijl of kleur heeft. Zo blijft het een samenhangend geheel – vooral als de kinderkamer naast de woon- of eetkamer ligt.”

cool-behang-in-Scandinavische-stijl

De slaapkamer heeft Lucia heel licht en simpel ingericht, maar wel met heel veel kleine details. Net zoals in de andere kamers zien wij de Scandinavische stijl terug in combinatie met zelfgemaakte items. De sierlijke slinger boven Luca’s luiertafel is een voorbeeld van zo’n DIY project.

diy-project-in-Scandinavische-stijl
in-Scandinavische-stijl-banner
in-Scandinavische-stijl-slaapkamer

Oké, je vraagt je vast af hoe al dat wit zo wit kan blijven met twee kleine kinderen in huis. Niet dus, want je ontkomt echt niet aan handafdrukken op het raam en de chaos van alledag. De kunst is om relaxt te blijven en alles te bekijken met een knipoog – al helemaal als het op je interieur aankomt. En dat is precies wat Lucia doet.

Foto’s: Westwing

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline