Maak kennis met interieurdesigner Lisa Michael

Maak kennis met Lisa Michael: een succesvolle interieurstyliste uit Delray Beach, Florida. Haar specialiteit? Strandhuizen een ‘coastal chic’ look geven. Westwing sprak met haar over inspiratie, advies en dé ingrediënten voor een relaxte beachlook. Lees je mee?

Lisa michael

Hoe ben je terecht gekomen in de wereld van interieurdesign?

“Voordat ik verliefd werd op interieurdesign woonde ik in New York waar ik jarenlang mijn eigen kledinglijn had. Nadat ik de stap had gezet om te verhuizen naar Delray Beach, om dichter bij mijn familie te zijn, ging het eigenlijk vanzelf. Je zou kunnen zeggen dat het zo had moeten zijn! Ik kreeg een baan als kleuradviseur en raakte bevriend met een interieurdesigner. Ik hielp haar met een paar projecten en na een paar renovaties werd het allemaal duidelijk: mijn vader werkte in de bouw, mijn moeder was interieurstylist, het zat gewoon in mijn bloed. Ik besloot weer de studieboeken in te duiken en haalde mijn diploma voor interieurdesign. Snel daarna opende ik mijn bedrijf Lisa Michael Interiors.”

Lisa michael

Heb je een wijs interieuradvies dat je met ons wilt delen?

“Om een ​​succesvol interieur te creëren, moet je deze klus als een groot project zien. Als je het grote plaatje niet ziet zal het niet werken. Het is daarom van belang om een plan te hebben voordat je begint. Elk detail telt en de samenhang van alles is fundamenteel. Dit is niet altijd makkelijk en dat is ook precies de reden waarom veel mensen een interieurdesigner inschakelen. Ik zeg altijd: zie je interieur als een verhaal en verzeker je ervan dat de hoofdrolspelers interessant zijn en alle figuranten ook mee doen. Je mag best wat eyecatchers hebben, zolang deze de rest maar niet overschaduwen.”

Lisa michael

Wat is het beste advies dat jou ooit gegeven is?

“Eigenlijk kan ik niet zo snel iets bedenken, maar het advies dat ik mijzelf altijd geef is: als het goed voelt, dan is dat het meestal ook! Volg altijd je intuïtie.”

Wat zijn dé ingrediënten voor een relaxte beachlook in huis?

“Natuurlijke elementen, verzadigde kleuren, texturen en styling waar over nagedacht is. Accessoires zeggen alles!”

Lisa michael

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

“Mijn inspiratiebronnen zijn heel verschillend. Het kan een mooie stof zijn die ik tegenkom tijdens mijn zoektocht, maar het kan ook het huis op zich zijn dat mij inspireert. Een mooi uitzicht, of de architectuur bijvoorbeeld. Het is in ieder geval altijd een natuurlijk proces.”

Welke trend van dit moment vind je tof?

“Eigenlijk volg ik geen trends. Ik zou wel graag meer kleur willen zien. Kleur doet het altijd goed, ik hou er van!”

Lisa michael

Vind je dat een interieur de persoonlijkheid van de eigenaar moet weerspiegelen?

“Ik vind dat een interieur moet weerspiegelen hoe de eigenaar leeft. Ik creëer zelf altijd interieurs die passen bij de levensstijl van de eigenaar. Daarom breng ik ook eerst veel tijd door met klanten om zo een goed beeld te krijgen van wie ze zijn en wat ze doen. Vanuit hier ontwerp ik een interieur waar ze zich prettig voelen, maar zelf nooit hadden kunnen bedenken.”

Wat zou jouw droomproject zijn?

“Het ontwerpen van vakantie suites in een resort op een prachtig eiland is nog een droomproject voor mij. Dit lijkt me tof omdat je dan elk detail kunt bedenken. Ik creëer graag een beleving, niet alleen een plek om te leven.”

Meer zien van Lisa Michael? Check dan even haar website!

Beeld: Jessica Klewicki Glynn

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline