Binnenkijken bij Margot Zanni in Milaan

Wonen in het hart van Milaan met uitzicht op de Dom én een eigen tuin. Margot Zanni, style director van Westwing Italië heeft haar perfecte huis weten te bemachtigen. Maar in welke stijl ze het heeft ingericht? Dat ontdek je hier!

4

Sinds 2007 woont Margot in dit huis. De hoogte van het appartement in combinatie met de prachtige tuin hebben Margot ervan overtuigd dat ze dit appartement moest hebben. Vanaf het terras heb je een adembenemend uitzicht over het architectonische wonder, dat we natuurlijk allemaal kennen: Duomo (de Dom). Het appartement is door de grote ramen erg licht. De wittinten die hier overheersen, worden gecombineerd met de kleuren van kleurrijke boekomslagen in haar imposante boekenkast.

5

Art & movies

“Kunst en film zijn mijn grote passies,” aldus Margot. “Mijn boeken, die onderdeel uitmaken van mijn interieur, bewijzen dat.” Naast de bibliotheek-wand, komen haar juweeltjes terug op verschillende plekken in haar huis.

8

De woonkamer

Een fijn huis zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. De grote banken langs de muren, werden speciaal ontworpen om dit gevoel te communiceren. “Voor deze constructie heb ik veel ruimte moeten opofferen, maar het was het meer dan waard.”

7

De bank oogt door de witte stof uitnodigend en fris. Om de kleur te breken heb ik gekozen voor grote gekleurde kussens. De tafel die in de eethoek staat, is gemaakt van walnoothout. “Ik besloot om dit oude exemplaar niet te renoveren zodat de rauwe essentie naar voren komt.”

Buitenspelen

Margot zit het liefst op haar terras. “Ik houd ervan om een eigen buitenplaats te hebben waar ik mijn gasten kan ontvangen. Natuurlijk vind ik het fantastisch om deze plek in te richten met bijzondere bloemen. Het is een klassieke outdoor-woonkamer met rotan accenten.”

1

Koken met Margot

Klassieke meubels of juist modern? Het gebruikelijke en tijdloze dilemma. Margot had echter geen twijfels op dit vlak. Een perfecte mix van deze twee stijlen is kenmerkend voor haar moderne, klassieke keuken. Ze combineert hout en staal met elkaar voor een contrast van warm en koud.

3

Een slaapkamer met een uitzicht

Zelfs in deze ruimte knalt het natuurlijke licht naar binnen door de grote ramen. Als je naar buiten kijkt zie je vanaf hier de basiliek van San Lorenzo. De slaapkamer, in Provençaalse stijl, ziet er poëtisch mooi uit. Het bedlinnen, de kussens, de ladekast in natuurlijk hout oogt eenvoudig en elegant.

Boven haar grote bed hangt een schilderij van kunstenaar Eugenio Karmi, een van de hoogste vertegenwoordigers van de Italiaanse abstracte kunst. “Dit was een geschenk van mijn vader.”

_05A9769

Een Prada home

Opvallende mode-items in de slaapkamer, in combinatie met accessoires in vintage stijl, bewijzen dat Margot een echte fashionista is. “Mijn favoriete tas is een prachtig leren model van Miu Miu, met zwarte gespen en handvatten en goudkleurige details van metaal. Deze tas is geschikt voor overdag én ’s avonds en daardoor lekker veelzijdig, net zoals de inrichting van mijn huis.”

_05A9853

DIY

Margot heeft haar talent voor styling geërfd van haar moeder. Zij hielp Margot altijd met het creëren en plaatsen van mooie accessoires. “Ik ben erg trots op de poef in mijn woonkamer. Ik besloot om een aantal van mijn favoriete tijdschriften te verzamelen en deze met leren riemen en touw om een poef heen te binden. Ik koos de covers die mijn favoriete acteurs zoals Robert de Niro en Monica Bellucci afbeelden. Ook worden mijn favoriete plekken in Milaan afgebeeld. Dit item is compleet handmade.”

6

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline