Een Amerikaan in Parijs: Het moderne interieur van Frank Adrian Barron

Wat hem gelukkig maakt? Botercrème…,” lacht Frank. Dat en natuurlijk nog een aantal andere dingen. Wij brachten een bezoek aan het moderne interieur van Frank Adrian Barron, beter bekend als @cakeboyparis op Instagram. Hij leeft zijn droom (vinden wij althans) – maar daar komen we nog wel op terug. But first, cake!

moderne-interieur-voorstellen-frank-adrien-barron

Hij opent de deur naar zijn appartement in Marais met een grote glimlach. Heerlijk zo’n welkom! Wat ons opvalt is zijn kobaltblauwe schort. Frank is bezig met het maken van een taart. Lucky us! Wij leren hem én zijn appartement kennen terwijl hij z’n magie uitoefent – voor onze ogen transformeert hij een paar simpele ingrediënten tot een Instagram-waardige taart met een glazuur van witte chocola. Verrukkelijk!

moderne-interieur-barron-woonkamer

Frank’s leven had zo uit een film kunnen komen: Een echte Californiër verhuist naar Parijs om taarten te bakken. Taarten die de Fransen nog niet eerder hebben gezien. De baan van zijn partner heeft ze (inclusief hun hond Parker) vijf jaar geleden naar de stad van de liefde gebracht. Ik leef als een flaneur,” voegt hij grappend toe.

moderne-interieur-barron-taartversiering

Frank plaatste veel foto’s van zijn taarten op zijn Instagram profiel en bakte taarten voor vrienden die jarig waren. Op een gegeven moment begonnen ook lokale bakkers en vreemden hem te benaderen. Maar taarten bakken is slechts zijn hobby – naast zijn boekenclub-middagen en high teas, die hij regelmatig voor zijn vrienden die in Parijs wonen organiseert. Veel van Frank’s volgers zouden het fantastisch vinden om hem in zijn eigen bakkerij te bezoeken. Wij overigens ook…

moderne-interieur-barron-taart

 

Ontbreekt er volgens hem nog iets in zijn picture-perfect Parijse leven? Het strand. Begrijpelijk! Anything else? Een aantal Amerikaanse ingrediënten uiteraard. Gelukkig stuurt Cakeboy’s moeder deze helemaal vanuit Californië op. 

moderne-interieur-frank-met-thee
moderne-interieur-barron-interieur-tip

Het appartement van Frank, zijn partner en hun hond Parker is een fantastische plek met adembenemende karakteristieken: grote spiegels die tegenover elkaar hangen en je aan Versailles doen denken, vijf open haarden (wow) en een kleine wintertuin. Deze tuin verbindt de woonkamer met de slaapkamer en dient als rokerslounge tijdens Frank’s z’n feestjes. 

moderne-interieur-barron-zitruimte
moderne-interieur-barron-slaapkamer

Frank studeerde af aan de Berkley University met een master kunstgeschiedenis in handen. Dat zien we dan ook zeker terug in zijn moderne interieur. Veel kunst, kleurrijke en soms speelse elementen (pompoms boven de eettafel) brengen Californische vibes en Parijse chic samen. Bijna alle kamers in dit lichte appartement zijn met elkaar verbonden. We zien de ene prachtige kamer na de andere.

moderne-interieur-barron-accessoires
moderne-interieur-barron-openhaard

Frank kijkt uit op de kleine maar levendige straten van Le Marais. En dat niet alleen: hij woont tegenover van die typische Parijse gebouwen – oud, maar beeldschoon. Crèmewitte bakstenen en adembenemende details typeren deze Franse stijl. Ziet het er niet uit als een bruidstaart?” vraagt hij. Als we er zo over nadenken… ja inderdaad. 

Foto’s & Video: Westwing

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline