Mother Goose: uniek hotel voor de interieurliefhebber

Het uitzicht over de Dom, het monumentale pand, de prachtig gestylde kamers en de warme sfeer maken hotel Mother Goose tot één van onze favoriete slaapadresjes in Utrecht. Met op elke etage een ander kleurthema is Mother Goose een walhalla voor elke interieurliefhebber. Westwing mocht een kijkje nemen in het warme nest van Mother Goose. Kijk je mee?

Mother Goose

 

We hebben Mother Goose gecreëerd als antireactie op traditionele hotels. We misten oprechte warmte, een plek waar je écht thuis kunt zijn. Hier hebben we het design, maar ook ons personeel op uitgezocht: met liefde voor de stad en liefde voor het delen van mooie ervaringen.

 Wat maakt het Mother Goose hotel zo bijzonder?

We zetten iedere dag een unieke ervaring voor onze gasten neer. Dit was ook de opdracht voor onze ontwerper: samen hebben we ruimtes gecreëerd die inspireren, die de geschiedenis van het pand ademen, maar ook vooruitstrevend en milieuvriendelijk zijn: minibars worden nauwelijks gebruikt en zijn heel milieu-onvriendelijk. Die schrapten we dus. Een hotelbed is vaak standaard en ligt niet zoals thuis. Mother Goose kiest daarom bewust voor hoge kwaliteit bedden die ook nog eens mooi zijn. Ook moesten we niks hebben van oubollige vloerbedekking: onze gietvloeren zijn strak, schoon en geven onze ruimtes een veel mooiere look.”

Mother Goose

Waarom deze locatie? 

“Zoals bij onze andere Utrecht City Hotels, zoeken we altijd naar bijzondere panden met rijke historie, die wij levend houden met een prachtig concept. Na een grote brand in de matrassenwinkel die ooit aan de Ganzenmarkt zat, werd het pand van Mother Goose 25 jaar lang een bekend krakerspand in Utrecht, Ubica. De start van de verbouwing had dus nogal wat voeten in aarde en een concept neerzetten dat de geschiedenis zou eren was onze missie. Dat is goed gelukt: zelfs voormalig krakers, die sceptisch zijn wanneer ze komen kijken, vinden Mother Goose een waardige opvolger van hun krakerspand!”

Mother Goose

Waar komt het concept voor Mother Goose vandaan?

“We speelden al langer met het idee om een concept neer te zetten dat in alles anders zou zijn dan het standaard concept. Toen we de mogelijkheid kregen om dit pand een nieuwe toekomst te geven, moesten we die natuurlijk grijpen! Omdat we aan de Ganzenmarkt kwamen te zitten en we het verzorgend karakter van Mother Goose een gave aanvulling vonden, zijn we vanuit daar gaan werken aan een concept waar we echt in geloven. Een designer vinden die onze visie deelde was zó lastig (hotelontwerpers willen hotels neerzetten, wij níét) dat we ten einde raad bij onze beddenleverancier neerploften. Het bleek dat zij net Morph Design waren gestart, en zo werden wij het eerste hotelproject.”

Mother Goose

Wat is de inspiratie geweest voor het interieur? 

“De gans is onze inspiratie geweest! In de natuur zijn er vier soorten ganzen, waarop wij onze verdiepingen hebben gebaseerd: de White Goose, de Brown Goose, de Grey Goose en de Black Goose. We zijn gegaan voor huiselijk doch modern, vrouwelijk met een stoere touch en een knipoog naar de gans waar je ook gaat.”

Mother Goose

Welk item uit het hotel is het meest bijzonder? 

“Een uniek item waar we heel trots op zijn, is het losstaande wasmeubel dat voor ons is ontworpen, tot groot ongenoegen van de loodgieter. Ook de aannemer verklaarde ons voor gek toen we onze betonnen wastafels lieten zien, maar ze zijn zó mooi en uniek dat we onze zin doordreven, met succes. Mother Goose is het bewijs dat hotels niet altijd hetzelfde hoeven. Wat dat betreft is de hotellerie nog redelijk traditioneel: een nieuw printje of nieuwe lamp is al snel genoeg voor een verbouwing. Kritisch een ontwerp onder de loep nemen wordt doorgaans weinig gedaan.”

Op welke ruimte van het hotel zijn jullie het meest trots?

“De White Goose Suite! Deze kamer heeft iets voor iedereen: de oude bakstenen muur, het grote bad, het prachtige licht… Er is niemand níét verliefd wanneer ze binnenkomen. Dat deze ruimte zoveel emotie losmaakt bij onze gasten, is waarom hij bij ons ook favoriet blijft. Ook zie je op de bakstenen muur nog de resten van de verfbommen die zijn gebruikt door krakers. Dit zijn kleine odes aan het verleden, we vertellen het verhaal van het pand graag. Je zult dit op meerdere plekken in het hotel vinden, het geeft het pand karakter.”

Net als ons verliefd geworden op dit prachtige plekje? Boek dan snel je kamer op de website van Mother Goose!

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline