Binnenkijken bij Olga Arnold

De in München gevestigde blogger Olga Arnold inspireert met haar blog La petite Olga dagelijks met posts vol mode, beauty en lifestyle. Maar dat ze ook een talent heeft voor interieur styling, zien we nu bij Westwing voor het eerst.

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_20

Onze ervaring is dat wie stijlvol gekleed gaat, vaak ook een stijlvol huis heeft. Dit geldt zeker ook voor Olga Arnold, die haar lezers dagelijks inspireert met outfits, beauty tips en heerlijke recepten op haar blog La Petite Olga. Westwing neemt een kijkje in haar mooie huis.

De 29 jarige blogger woont samen met haar man in een loft-achtig appartement in hartje München. Op de eerste verdieping liggen de woonkamer, de slaapkamer en het kantoor. Op de tweede verdieping is er een ruime woonkeuken, een groot dakterras en vind je ook de fijne werkplek van Olga. “Ons appartement is gemaakt in een oude slotenmakerij. Het is dus een oud gebouw, maar het heeft geen krullerige poespas. Dat is een van de dingen die ik zo leuk vind aan dit huis.”

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_14
Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_2

Een van de dingen die direct opvalt in dit huis is dat elke ruimte is ingericht in een andere stijl – van Scandinavisch modern met Eames stoelen en schapenvachten tot mannelijk cool met een cognackleurige Chesterfield bank en een grote boekenkast.

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_11

Olga heeft er met verschillende bijzondere accessoires voor gezorgd dat alle stijlen moeiteloos in elkaar overlopen. Ook is de blogger zelf heel creatief: “Als ik iets zie dat ik ontzettend leuk vind, maken mijn man en ik het vaak zelf.” Voorbeelden zijn de salontafel van pallets en de kapstok in de hal.

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_1

“Ik laat me qua interieur heel vaak inspireren door de huizen in films en series. Als ik gek ben van een filmset geef ik de stijl mijn eigen draai en geef ik het thuis een plekje.” Voor de woonkamer werd Olga geispireerd door Ted’s appartement uit How I Met Your Mother. “Ik houd van mannelijke lofts met een rauwe charme, net als het appartement van Dan Humphrey in Brooklyn in de serie Gossip Girl. Ook het oude appartement van SATC’s Carrie Bradshaw heeft me beïnvloed tijdens het inrichten van ons huis.”

Wat Olga zo leuk vindt aan haar eigen appartement? “Niets in dit huis is meisjesachtig, terwijl mannelijke en vrouwelijke stijlelementen elkaar moeiteloos afwisselen. Als je samenleeft met een man, moet hij al zoveel compromissen sluiten, het minste dat je kan doen is hem de ruimte geven om ook zelf te bepalen hoe hij het prettig vindt om te wonen.”

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_19
Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_8

In de slaapkamer is de sfeer, net als in de rest van het huis, eenvoudig, licht en vriendelijk. Knuffels uit de kindertijd van haar man slijten hun oude dag op de poef, in plaats van in een oude doos op zolder. Ook de stoelen zijn bijzonder: “De stoelen hebben we gekregen van de opa van mijn man, hij was antiquair. Ik vind het echt leuk dat de meubels in ons appartement een mix zijn tussen oud en nieuw.” Olga heeft haar appartement expres een uitstraling van eenvoud gegeven. “Ik houd niet van ruimtes waarin je oog overal naar toe getrokken wordt, het is belangrijk dat een leefruimte rust uitstraalt.”

Unknown4

Olga heeft in haar huis ook wat hoekjes voor zichzelf bewaard. Haar eigen bureau, dat ze zelf heeft gemaakt, staat in een nis onder het schuine dak. Met pompons in roze en wit maakt Olga slim gebruik van de hoogte en geeft ze haar werkplek een vrouwelijke en persoonlijke sfeer – hier schrijft ze regelmatig haar blog posts voor La Petite Olga.

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_6
Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_15

De moderne keuken met een kookeiland en dakramen in het kleine koninkrijk van Olga. Hier kookt ze vaak en graag voor familie en vrienden. “Ik heb altijd genoeg eten in huis voor een spontaan eetfeestje. Bij het inrichten van het huis waren een grote eettafel en een grote koelkast dan ook prioriteit.”

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_7
Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_10

Als Olga een dinertje organiseert geeft ze de avond meestal een thema. “Laatst was het thema Mexico. Dan ga ik ook echt voor het hele plaatje en leg ik zelfs mini chilipepers op de borden als garnering.” Ook al is er een thema, het is voor Olga het allerbelangrijkst dat een avond met vrienden ontspannen is: “Op zo’n avond zijn we heel relaxed en onder elkaar. Zo besteed in mijn avonden het liefst.”

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_18

In de grote, Shabby Chic vitrinekast naast de houten eettafel en de Eames stoelen bewaart Olga haar schatten van porselein, kookboeken en stolpen. Op de stoelen liggen zachte schapenvachten, die de hele keuken een Scandi sfeer geven.

Het terras op de dezelfde verdieping is Aziatisch gedecoreerd. “Op dit moment is de tuin verzonken in een diepe winterslaap”, lacht Olga. “In de zomer houd ik me hier bezig met urban gardening – alles dat je kan laten groeien in de stad, laat ik hier groeien. Mijn favorieten zijn kruiden als rozemarijn en bessen als kruisbessen en aalbessen. Ik vind het zo ongelofelijk ontspannend om mijn eigen bessen te plukken na een lange werkdag.”

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_4

“Op dit moment is in mijn appartement veel wit te vinden. Eerlijk gezegd hebben we eerst groen, rood en oranje geprobeerd, maar wit geeft het huis zo veel rust. Wit is echt als een leeg canvas voor mij, het bevordert mijn creativiteit als het gaat om accessoires.” Olga vindt ook dat het inrichten van een huis iets is dat moet groeien. Olga: “Je weet pas wat je precies wil als je ergens een tijdje woont.”

Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_121
Westwing_Magazin_Hausbesuch-Olga-Arnold_FINAL_9

Olga Arnold heeft een bijzonder huis, dat ze heeft ingericht met een goed gevoel voor stijl en een liefde voor eenvoud. Het huis is heerlijk licht, ruim en mooi. We willen allemaal wel wonen als La Petite Olga!

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline