Binnenkijken bij Nicole van Dyke

Geboren in Amerika, maar toch een Parijse dame in hart en nieren. Zo zou je modeontwerpster Nicole van Dyke prima kunnen omschrijven. Speciaal voor Westwing opende ze de deuren van haar appartement in Boulogne Billancourt, Parijs. Ontdek haar eclectische interieur, waar verschillende interieurstijlen in elkaar overvloeien.

1

Fashion forward

Na haar studie aan The Fashion Institute of Technology in New York te hebben afgerond, was Nicole een paar jaar werkzaam voor het lingeriemerk Victoria’s Secret. Vervolgens lanceerde ze haar eigen merk voor kleding en accessoires, genaamd Nicole van Dyke. In New York ontmoette ze haar huidige man. Het was hem, haar Franse “grand amour”, die haar heeft doen besluiten om zich in Frankrijk te vestigen. Hier leven zij nu samen met hun twee dochters, Lucy (10) en Jo (7).”

2

Heaven eleven

Haar collectie kleding en accessoires vormt de belichaming van haar liefde voor New York, Parijs, film en kunst. De stijl uit de jaren 50 en 60 – maar ook de huidige trends neemt ze mee in haar ontwerpen. “Alle producten worden gemaakt in mijn atelier in Parijs. Ik werk met Italiaans leer, bijzondere stoffen die mijn moeder opstuurt vanuit Amerika en vintage stoffen uit verschillende delen van de wereld.” Inmiddels bestaat Nicole’s lijn 11 jaar. Dit gaat ze vieren met een nieuwe collectie, genaamd “Heaven Eleven.”

3

Eclectische schoonheid

Haar eigen interieur omschrijft Nicole als eclectisch. “Unieke vondsten, antieke schatten, souvenirs van onze reizen, Franse familiestukken van mijn man en erfstukken vanuit Amerika hebben in ons interieur een prominente plek.” Naast die authenticiteit die de eclectische inrichting met zich meebrengt, vindt Nicole het belangrijk dat ze zich thuis voelt in haar huis. “We hebben geprobeerd om ons huis zo comfortabel, gezellig en elegant mogelijk te maken.” Klassieke stukken – van onder andere Nelson en Eames – worden gecombineerd met eenvoudige objecten en op maat gemaakte meubels. Ieder item heeft een eigen verhaal.

4

Let’s get personal

In Nicole’s interieur krijgt ieder persoonlijk item een bijzondere plek. “De foto van Central Park boven onze bank is door mijn man gemaakt. Hij werd geschoten vanaf de 44ste verdieping van een pand aan de voet van Central Park. Hij staat centraal voor onze geschiedenis samen in New York.”

5

Ook de ster die je in de boekenkast ziet staan heeft persoonlijke waarde. Deze kreeg Nicole van een vriendin uit Bali. Maar ook spullen die stammen uit de kindertijd van Nicole en haar man, zijn niet verloren gegaan. Een voorbeeld is het bronzen hert van haar man en de decoratieve vogels die vroeger van Nicole waren. “Deze fijne herinneringen hebben nu een mooi plekje gekregen in Jo’s kamer.”

6

Benieuwd naar de collectie van Nicole van Dyke? Je volgt haar op Instagram via: nicolevandykeinparis

Beeld: Laetitia d’Aboville voor Westwing

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline