Op bezoek bij Happy Customer Jeff Coopmans in België

Westwing’s Happy Customer Jeff Coopmans woont al een aantal jaren in het bruisende centrum van Antwerpen. De Belgische interieurontwerper gaf zijn woning uit 1886 een moderne look, met behoud van de prachtige Art Deco elementen. Wij mochten een kijkje nemen in het fantastische huis, waar zijn liefde voor architectuur, accessoires en meubels duidelijk naar voren komt. Over stijl gesproken, wauw!

 

Antwerpen

Wonen met karakter

Toen Jeff en zijn partner op zoek gingen naar een woning in Antwerpen had het stel drie criteria in gedachten: karakter, een tuin voor de hond en een parkeerplek voor de auto. Het oog viel al snel op een historisch pand uit 1886 – gebouwd in Franse stijl – welke in 1926 volledig is verbouwd aan de hand van de beroemde Art Deco bouwstijl. Tijdens de bezichtiging van het pand vielen Jeff & zijn vriend onmiddellijk voor het smeedijzeren raam die toegang geeft tot het terras en de tuin. Tijdens de renovatie is alles volledig vernieuwd, maar zijn de historische elementen, zoals de vloeren en plafonds, behouden om het karakter in tact te houden. De keuken en badkamers zijn zodanig ontworpen dat ze ideaal blenden in de mix van historisch en hedendaags.

Het leukste aan Antwerpen vind ik dat het veel verschillende buurten heeft en hierdoor eerder als een dorp aanvoelt dan als een echte stad. Ook is de rijke geschiedenis, zichtbaar door de historische – en goed onderhouden – gebouwen, een flinke troef.

– Jeff Coopmans

Antwerpen

Strak, maar toch warm

Zijn interieurstijl omschrijft hij zelf als strak en warm. “Ik hou van strakke lijnen en witte muren. Mijn favoriete kleur voor de grote oppervlaktes van een woning is RAL-9010, een warme, witte tint. Daarnaast probeer ik door middel van de kleuren en materialen van het meubilair warmte en gezelligheid in het interieur te brengen. Wat ik ook ontzettend belangrijk vind is dat je moet kunnen leven in een huis. Een showroom is leuk op de foto, maar niet om je dagelijkse bezigheden in te doen.”, aldus Jeff. Inspiratie haalt de interieurontwerper vooral uit interieurmagazines en social media, maar ook uit de stylish restaurants die hij bezoekt tijdens zijn (city)trips. Ook ontdekt Jeff graag nieuwe trends op grote interieurbeurzen als Maison et Objet in Parijs en de Salone del Mobile in Milaan.

Antwerpen

Personal items

We vroegen Jeff welk item in zijn interieur de meeste persoonlijke waarde heeft. Een moeilijke vraag voor de Belgische interieurontwerper, maar als hij dan tóch iets moet kiezen zijn het de kunstwerken in huis. “Voor mij is kunst heel persoonlijk, het moet een gevoel oproepen als je ernaar kijkt. Veel werken hebben mijn vriend en ik gekocht, maar er zitten er ook een paar tussen die we gekregen of geërfd hebben.”

Antwerpen

Jeff’s Westwing favorieten

“Mijn favoriete items van Westwing? Dat zijn absoluut de geurkaarsen en kussens. Kussens zijn zo belangrijk in je interieur! Ze geven een gevoel van warmte en gezelligheid, maar zorgen ook voor karakter in je interieur. Alleen al door de exemplaren op je bank te vervangen geef je je interieur een volledig nieuwe look & feel.”

 

Meer zien van Jeff? Bekijk zijn Instagram account.

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline