Op bezoek bij Marcel Graf

Het appartement van Marcel – oprichter van het interieurbedrijf Barefoot Living – is zo bijzonder, dat hij geen moment twijfelde het te kopen. Waarom het zo bijzonder is? Vanuit elke hoek van het huis kun je kijken naar de voorbijgangers en zijn favoriete straat in de hippe, Berlijnse wijk Prenzlauer Berg.

Homestory_MarcelGraf_BIO

Marcel woont hier samen met zijn hond Molly. Oorspronkelijk was deze vierpotige reus van zijn oom. De verhuizing naar een verpleeghuis zorgde ervoor dat hij niet meer voor zijn huisdier kon zorgen. Marcel nam het beest in huis en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

Westwing-Hausbesuch-Marcel-Graf-12

Toen Westwing een bezoek bracht aan Marcel, woonde hij pas vier weken in zijn huis. Wat hij fantastisch vindt aan de ruimte? De enorme ramen. “Veel mensen denken dat mijn appartement een winkel of showroom is.” Aldus Marcel.

 

Mensen denken dat dit appartement een showroom is.

 

Naast zijn enorme hond en opvallend grote ramen, valt het op dat Marcel maar liefst drie gereedschapskisten onder zijn trap heeft staan. Dit zegt genoeg: hier woont een aanpakker. Zo heeft hij zelf het tegelwerk in de keuken gedaan en heeft hij zelf de “keukenladder” met houten plankjes gemaakt. Oftewel, Marcel is een echte DIY-man.

Homestory_MarcelGraf_C11

 

Ben jij ook zo jaloers op de look van dit appartement? Dat hebben wij ook! Maar, het is niet verwonderlijk dat alles er zo perfect gestyled uitziet. Marcel heeft oog voor styling en is daarnaast als CEO bij Barefoot Living veel bezig met interieur. Dit label staat voor zachte materialen, vergrijsde tinten – zoals blauw, grijs, beige en aardekleuren – in combinatie met beton en natuurlijke materialen. Een simplistisch, rustiek kleurenpalet typeert de items van Barefoot Living én het interieur van Marcel.

Homestory_MarcelGraf_C5b

Voor de keuken heeft Marcel ervoor gekozen om industriële elementen te combineren met landelijke pronkstukken. De zachte tinten creëren rust. Achter de meeste meubels zit een verhaal. Zo is de keukentafel vroeger van zijn grootmoeder geweest en heeft hij de stoelen in cottage-stijl in 1990 gescoord op een rommelmarkt. Hoe je deze mix het best kunt omschrijven? Een verzameling van bijzondere, persoonlijke en simplistische items.

Westwing-Hausbesuch-Marcel-Graf-15
Westwing-Hausbesuch-Marcel-Graf-14
Een DIY project van Marcel Graf

Marcel vindt het leuk om de ruwe charme van zijn appartement te benadrukken met veel zelfgemaakte elementen. Van de bar in zijn woonkamer tot de planken in de vensterbank van de keuken – ze geven zijn interieur een “edgy” feel. Marcel heeft gekozen voor een ruwe houtsoort om dat gevoel te benadrukken.

Homestory_MarcelGraf_C3

Ook in de slaapkamer zie je Marcel’s DIY-mentaliteit terugkomen. Zo heeft hij bijvoorbeeld zelf een roede ontworpen die ervoor zorgt dat de ramen van het plafond tot de grond bedekt zijn met gordijnen. Ook hier zorgen de neutrale tinten die hij heeft gebruikt voor een relaxt gevoel. Perfect voor in de slaapkamer!

Westwing-Hausbesuch-Marcel-Graf-6

 

Homestory_MarcelGraf_C4

Wat Marcel nodig heeft om gelukkig te zijn in zijn huis? Goede muziek, zijn hond Molly en het magische uitzicht op zijn favoriete straat.

Foto’s & video: Westwing

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline