Op bezoek bij Myrle in Den Haag

De grote hoeveelheid ramen, oude details en de unieke indeling zorgden ervoor dat Myrle en haar man Luyken direct verliefd werden op hun huidige woning in Den Haag. Westwing sprak met Myrle – die niet alleen een flink talent heeft voor styling, maar ook met recht Westwing’s Happy Customer kan worden genoemd!

01_myrle-schouten_denhaag_happy_costumer

Inmiddels woont Myrle al 8 jaar samen met haar man Luyken in Den Haag. Vorig jaar begon hun zoektocht naar een nieuwe woning, aangezien hun toenmalige appartement wat aan de kleine kant was. “We hebben een heleboel huizen bekeken in Den Haag. Dit was het eerste huis waarvan we beiden direct dachten: hier willen we wonen.”

 

Dit was het eerste huis waarvan we beiden direct dachten: hier willen we wonen.

 

 

Omdat het huis op een hoek zit, heeft het veel ramen. Dus aan licht heeft Myrle geen gebrek. Maar ook de oude elementen, zoals de glas-in-lood ramen, vonden ze prachtig evenals de ietwat unieke indeling van het huis. “We vallen op huizen die echt anders zijn. Dit huis bestond aanvankelijk uit zeven verschillende kamers. Deze ruimtes zijn voor een groot deel opengebroken, wat uniek is voor een woning uit deze tijd.”

02_myrle-schouten_denhaag_happy_costumer

Alhoewel haar interieur er hartstikke stijlvol uitziet, is haar interesse puur hobbymatig. “In mijn werk ben ik totaal niet bezig met interieur. Ik werk namelijk op kantoor op een kennistransplantieproject, om de psychosociale zorg voor mensen met kanker te optimaliseren.” Een uitdagende baan, maar tegelijkertijd ook heel dankbaar.

03_myrle-schouten_denhaag_happy_costumer

Maar die interesse in interieur – waar komt die eigenlijk vandaan? “Vroeger was ik al continu bezig met het veranderen van mijn kamer, met het kopen van nieuwe spulletjes.” Toen ze vorig jaar hoorde dat ze ging verhuizen ontdekte Myrle Westwing. “Ik ben een echte koopjesjager en ik vind het leuk om een beetje vrijelijk te kunnen zoeken naar spullen die ik leuk vind. Bij Westwing vind je iedere dag andere spullen.”

 

Ik ben een echte koopjesjager.

 

 

“Het is dus elke keer weer een verrassing wat je tegenkomt. Dat is mijn manier van winkelen: dat je ergens tegenaan kunt lopen. Dat sprak mij zo aan bij Westwing. Nog voordat we onze woning in konden, had ik mijn complete inrichting bij Westwing geshopt. Mijn schoonmoeder kon de kelder niet meer in, omdat we alle spullen daar zo lang hebben opgeslagen.”

04_myrle-schouten_denhaag_happy_costumer

Er valt niet direct een stempel op Myrle’s stijl te drukken. “Ik heb niet zozeer één stijl. Ik houd van stoer, maar tegelijkertijd van geborgenheid en gezelligheid. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn interieur er georganiseerd uitziet. Ik mix erop los en kijk ook vaak op Marktplaats voor nieuwe vondsten. Ik ben echt een online inspiratiezoeker en ik vind het heel leuk om bij mensen binnen te kijken. Hoe andere mensen hun interieur stylen, daar doe ik weer inspiratie uit op.”

05_myrle-schouten_denhaag_happy_costumer

Myrle hoeft er niet lang over na te denken welke kamer favoriet is. “Dat is de badkamer! We komen uit een oude jaren 30 woning waar geen badkamer in zat. De douche zat verstopt in een inbouwkast. Toen we dit huis kochten hebben we alles verbouwd en gekozen voor een badkamer met een riant bad. Ik kan er enorm van genieten om heerlijk in bad te gaan. Laptop mee, wat lekkers – dit is echt mijn favoriete vrijdagavond besteding. Misschien komt het wel doordat ik dat jarenlang niet heb gehad.”

06_myrle-schouten_denhaag_happy_costumer

De retro-kast die Myrle en haar man via Markplaats hebben gekocht, is hun meest dierbare stuk. Myrle werd er direct verliefd op, zonder eerst te hebben gekeken waar ze hem eigenlijk kon ophalen. “Toen de deal rond was, kwam ik erachter dat het helemaal aan de andere kant van Nederland was. Ik heb geen idee wie de ontwerper van de kast is, maar hij kwam in perfecte staat uit het huis van een overleden oude vrouw vandaan. Haar zoon wilde de spullen snel verkocht hebben, waardoor we hem heel goedkoop konden kopen. De kosten voor de reis waren nog hoger, dan die voor de kast zelf. Het was nog een hele onderneming om ‘m boven te krijgen, aangezien de kast van 240 centimeter uit één stuk bestaat. Het zijn dit soort verhalen die je spullen extra bijzonder maken.”

07_myrle-schouten_denhaag_happy_costumer

Myrle’s gouden style tip? “Koop gewoon wat je leuk vindt en wees niet meteen bang dat het niet bij elkaar past: je kunt tegenwoordig alles gemakkelijk retourneren.”

08_myrle-schouten_denhaag_happy_costumer

Ik vind het leuk als je aan een interieur kunt zien wie er daadwerkelijk woont. Je kunt nog zoveel dingen kopen die perfect aansluiten bij de trends van nu, maar het blijft het leukst als mensen bij binnenkomst zeggen: dit is echt helemaal jou.”

 

Spreekt Myrle’s stijl je aan? Volg haar op Instagram onder het account @leeflooflijf

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline