Op bezoek bij Charlotte in Amsterdam

Stylingtalent Charlotte houdt van alles wat met de natuur te maken heeft, kan zich een hele dag vermaken op Instagram en Pinterest én is eigenlijk best een onrustig mens. En dat laatste zorgt er dan weer voor dat haar interieur continu in beweging is. Westwing nam een kijkje in haar woning in Amsterdam waar etnische accenten en boho elementen op natuurlijke wijze samenkomen. Kijk je mee?

01.Charlotte

Sinds Charlotte van Heyningen Nanninga als interieurstylist werkt bij Dols&Co in Amsterdam, is haar smaak veranderd. “Mijn stijl is “meer volwassen” geworden en ook wel een stuk moderner.” Ze is gek op alles dat met de natuur te maken heeft. “Ik houd van interieurs waarin aardetinten overheersen, maar ik vind het ook prachtig om allerlei soorten bomen en planten in huis te hebben zoals palmen en bladeren.”

02.Natuur

Ook accenten met dierenprint geeft Charlotte met liefde een plekje in haar interieur. Binnen haar werk heeft Charlotte veel kennis opgedaan omtrent stoffen, kleuren en het maken van meubels en gordijnen. Haar grootste kracht? Die ligt in het aankleden van ruimtes.

06.kamertje

Charlotte heeft een tijd met het idee rondgelopen om haar huis van top tot teen te laten verbouwen: van de vloeren en de badkamer tot de keuken. Toch heeft ze hiervan afgezien. “Soms moet je trouw blijven aan de stijl van een huis. Mijn huis straalt een bohemien sfeer uit. Als je teveel gaat sleutelen aan de aard van het huis, sla je al snel de plank mis.” In plaats van een complete verbouwing besloot Charlotte juist de stijl van haar huis te accentueren door meer kleuren en accessoires toe te voegen.

03.kleur

Haar inrichting is continu aan verandering onderhevig. “Ik ben een heel onrustig mens en heb constant de neiging dingen aan te passen of te veranderen. Ik moet me soms echt inhouden. Als ik niet oppas kan ik van de ene op de andere dag een kamer volledig omgooien.”

01.Keuken

De Brigitte Bardot poster van Kees van Dongen uit 1964 is het meest bijzondere item in het interieur van Charlotte. “Ik ben een groot fan van Kees van Dongen. Zijn manier van tekenen vind ik enorm indrukwekkend, zijn stijl is heel “eigen”. Ik heb deze poster gekregen van mijn vrienden toen ik 25 jaar werd. Hij heeft meer waarde dan alle andere spullen die ik bezit.”

 

Elke kamer in mijn huis heeft een eigen functie.

 

Charlotte’s favoriete plekje? “Dat is toch de slaapkamer denk ik. Dit komt omdat ik mijn bed heel mooi vind, net als de dakramen die een flinke bak zonlicht doorlaten.” Maar ook van de andere ruimtes in haar huis wordt ze hartstikke blij. “Elke kamer heeft een eigen functie. De keuken is de plek waar ik vrienden ontvang en in de zomer lekker met de deur open sta te koken. De woonkamer is op het gebied van styling mijn grote trots. Hier staan al mijn vondsten en mooiste accessoires. Ik kan hier heerlijk tot rust komen.”

04.Slaapkamer

Als stylist weet Charlotte natuurlijk als geen ander wat wel en niet werkt bij het stylen van je interieur. “Zorg dat je je aan je eigen stijl en smaak houdt. Volg niet de massa en vraag je altijd af of een bepaald item bij je past.” Ook is het volgens deze dame belangrijk om de basis van je interieur rustig te houden. Vervolgens kun je het mooi aankleden met accessoires en kleine meubels. “Zo is je interieur tijdloos, maar kan je toch snelle aanpassingen maken door nieuwe, kleine items toe te voegen.”

05.Deocoratie

Haar laatste gouden tip? “Investeer in mooie spullen en objecten. Helaas zijn mooie dingen vaak wat duurder, maar daarentegen geniet je er ook extra lang van doordat de kwaliteit zo goed is. Eigenlijk werkt het net zoals bij het stylen van je outfit. Je maakt die Zara-outfit pas echt bijzonder als je het combineert met een mooie tas.”

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline