Op bezoek bij Martin Schmieder

Een interieurontwerper heeft hij niet nodig, Martin Schmieder – PR-manager van het Duitse organic beauty label Und Gretel – is thuis zijn eigen curator. Wat er absoluut onmisbaar is in zijn huis? Een hart & ziel én vooral humor! Oh, en een stel dierlijke medebewoners.

Homestory_layout_C1_NL

Het appartement laat zich in slechts één woord omschrijven: voglwuid, wat excentriek, bont & wild betekent in het Duitse. Het woord hangt in een Lightbox boven zijn bed. maar uiteraard valt hier nog veel meer te ontdekken!

Homestory_layout_C2_NL

De stijl van Martin is excentriek te noemen: gebaseerd op een grote liefde voor verzamelen, bijzondere curiosa en het Pipi Langkous gevoel (“ik richt de wereld in naar mijn eigen zin”). Het huis heeft een beetje een Kidult (kid + adult) sfeertje. Het resultaat? een excentrieke en fascinerende stijlmix.

Homestory_layout_C3_NL

Flamingo’s zijn te vinden in verre landen, in de dierentuin én bij Martin Schmieder thuis in Berlin, Mitte. Hij woont in de buurt van het Natural History Museum, waar hij graag komt en inspiratie opdoet. “Ik leef in een klein museum,”zegt hij. Net als in een museum heeft hij niets aan het toeval overgelaten, maar alles zorgvuldig geselecteerd en zijn excentrieke stukken stijlvol gepositioneerd.

martin-schmieder-westwing-homestory-berlin2-1
Volglwuid staat boven zijn bed geschreven. Het betekent: volgelvrij, wild, excentriek en ‘doet zijn eigen ding.’ Nou, als dat niet bij Martin past…

Favoriete stukken met geschiedenis en zelfgemaakte items worden in zijn slaapkamer gecombineerd. Het kan hem niet flitsend en kleurrijk genoeg zijn. De eerste reactie van zijn vrienden toen ze het flamingobehang zagen? “Dat ik geen geluk zou hebben in deze slaapkamer…,” lacht hij. Zijn vriend Salim heeft – passend bij het behang – een olieverfschilderij gemaakt van een flamingo. Een favoriet van Martin. Daarom hangt het naast het bed, zodat hij het altijd ziet zodra hij wakker wordt.

westwing-martin-schmieder-homestory-berlin12
westwing-martin-schmieder-homestory-berlin6

Naast flamingo’s vind je bij Martin thuis ook kraanvogels, kevers, een dierentuin met dieren van porselein en veel ingelijste insecten die hij koopt op rommelmarkten of bij veilingen. Op een wand heeft hij foto’s, ingelijste vlinders, kevers en andere insecten en prints bij elkaar gehangen.

Homestory_layout_C4_NL
westwing-martin-schmieder-homestory-berlin7

Martins stijlregels? Gewoon alles uitproberen! Hij combineert zelfgemaakte kussens van mama Schmieder, Westwing-stukken, maar ook designer items en vintagestukken – zoals de uitschuifbare eettafel uit de jaren 20.

westwing-martin-schmieder-homestory-berlin9

Dat Martin Schmieder houdt van bijzonder en opvallend is duidelijk. Neem bijvoorbeeld zijn Uten.Silo opbergbak van het merk Vitra dat in de keuken aan de wand hangt. Hier bewaart hij zijn meest belangrijke items die zo altijd zichtbaar zijn.

westwing-martin-schmieder-homestory-berlin11
westwing-martin-schmieder-homestory-berlin5
Homestory_layout_C5_NL

Wat de perfecte woning voor hem zou moeten hebben? Een interieur dat de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt. Martin richt de wereld in naar zijn eigen zin. En wij? Wij gaan graag met hem mee in die wereld!

 

 

Foto’s & video: Westwing

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline