Binnenkijken in het "Red Apartment"

Een kijkje in het perfect gestylde “Red Apartment”, daar zeiden we bij Westwing natuurlijk geen nee tegen. Deze showroom, waar je alles kunt kopen wat je ziet, is voor de echte interieur lovers de hemel op aarde. Westwing bezocht Cyril Laborbe, oprichter van Red Edition in dit bijzondere pand.

BI9A8013

In 2006 werd Red Edition gelanceerd, een producent en online distributeur van bijzondere meubels. Oprichter Cyril Laborbe realiseerde zich dat er een kloof bestond tussen betaalbare meubels op Ebay en bijzondere objecten die je in kunstgaleries tegenkomt. Red Apartment werd uitgenodigd om deel te nemen aan Maison & Objet, wat hem hielp met het opzetten van een netwerk aan retailers.

FR15RDE01-102_2

Cyril merkte echter al gauw dat het kopen van meubels voor veel mensen gepaard gaat met testen en aanraken. De materialen moeten kunnen worden bewonderd in mooi licht. Daarom bedacht hij in 2014 een manier om mensen toch te laten ervaren of een bepaald meubelstuk voor hen wel of niet geschikt was. Dit resulteerde in dit droomappartement.

01

Klanten komen op afspraak naar het Red Apartment om vragen beantwoord te krijgen over de items. Soms willen ze het verhaal achter een meubelstuk achterhalen of gewoon heerlijk te relaxen in een stoel of bank in fifties stijl.

FR15RDE01-105_2

Ieder item is door Cyril met liefde uitgekozen, wat heeft geresulteerd in een interieur, geïnspireerd op de retro Scandinavische interieurstijl. Maar met onverwachte elementen inbegrepen. Denk aan de schilderijen van voetballers door het hele appartement heen óf aan de bijzondere hanglampen die je in de verschillende kamers aantreft.

03

Niet alleen de adembenemende meubels zijn typerend voor Red Edition. Het productieproces is ook bijzonder. De meubels worden ontworpen in Parijs, gemaakt in Saigon, goedgekeurd in Copenhagen en verkocht in Hong Kong.

02

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline