Restaurant Fitzgerald – romantiek voor Rotterdam

Het Rotterdamse Restaurant Fitzgerald dankt zijn naam aan de beroemde schrijver Francis Scott Fitzgerald. Het inspirerende interieur is een mooie mix van grootstedelijkheid, modern design en vintage klassiekers en mensen komen hier voor de culinaire creaties, de goede wijnen, de fingerfood bar en de private dining room in de historische Oude Haven. Een bijzondere combinatie. Wij spraken met oprichter Danny Gonzalez!

Fitzgerald

Wat maakt restaurant Fitzgerald zo bijzonder? 

“Ik denk dat Fitzgerald een heel mooie balans heeft gevonden tussen kwaliteit van producten en uitstraling. Het pand is met veel aandacht ingericht en ontworpen door Daniela Germone. Je vindt hier design van nu en klassiekers uit het verleden.

We krijgen veel bezoek van buitenlandse gasten en ik denk dat ons interieur daar ook een rol in speelt. Je kunt zien dat mensen ontspannen wanneer ze in ons restaurant zitten, ik herken het aan hun manier van zitten. Dan denk ik: yes! Deze mensen voelen zich thuis.

Ons restaurant is een zaak met internationale allure die past bij het Rotterdam van nu: sterk, in ontwikkeling en aantrekkelijk. De producten die geserveerd worden krijgen diezelfde aandacht en de wijnkeuze is erg uitgebreid, helemaal afgestemd op elk soort wijnliefhebber.”

02_restaurantfitzgerald_rotterdam_binnenkijker_dannygonzalez

Waar komt je liefde voor deze beroemde schrijver vandaan?

Schrijver Ernest van der Kwast heeft de naam van het restaurant bedacht. Het restaurant is vernoemd naar de beroemde schrijver Francis Scott Fitzgerald – bekend van oa The Great Gatsby – omdat Ernest vond dat Rotterdam wel een vleugje romantiek kon gebruiken.

“Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right.” Beter kan het niet gezegd worden, toch? Francis Scott Fitzgerald was een eloquente romanticus met een vleugje drankzucht.”

03_restaurantfitzgerald_rotterdam_binnenkijker_dannygonzalez

 

Heeft het restaurantwezen je altijd al getrokken? 

“Toen ik 19 jaar oud was en als afwashulp bij het pas geopende Hotel New York werkte tijdens mij studie, startte mijn liefde voor de restaurantwereld. Die dynamiek sprak mij enorm aan en is niet meer verdwenen.”

04_restaurantfitzgerald_rotterdam_binnenkijker_dannygonzalez

Welke chef is een inspiratiebron voor jou?

“Er zijn zoveel ongelooflijk goede chefs en sommeliers, maar in Nederland is één van mijn favorieten toch wel Sergio Herman, al woont hij eigenlijk in België.”

05_restaurantfitzgerald_rotterdam_binnenkijker_dannygonzalez


Is Nederland wat jou betreft een vooruitstrevend land op culinair vlak?

“Dat weet ik niet, in elk geval is Nederland meer en meer een land om je ook culinair te laten verwennen en dat is een goed teken. Er is sprake geweest van een grote kwaliteitssprong en die is nog niet voorbij. Het publiek verandert ook mee en is ook verwender geraakt. Hierdoor is stilstaan niet meer mogelijk als restaurateur en/of chef.

06_restaurantfitzgerald_rotterdam_binnenkijker_dannygonzalez-2

 

Waar komt je liefde voor wijn vandaan? 

“Die is geleidelijk ontstaan. Het begon met een voorzichtig aftasten en groeide langzaam uit tot een volmondig omarmen. Ik doe elke dag weer nieuwe ontdekkingen. Een prachtige liefde zou ik zeggen.”

07_restaurantfitzgerald_rotterdam_binnenkijker_dannygonzalez

Wat is de lekkerste wijn die je ooit hebt gedronken? 

“Oei, dat zijn er zo veel! Laat ik de magnum 1970 ‘Unico’ van het geweldige Spaanse domein Vega-Sicilia noemen. Ik mocht deze wijn in 2011 proeven na een enorm uitgebreide topproeverij met grote wijnen uit de Bordeaux en de ‘Unico’  was onvergetelijk smaakvol: pure elegantie en klasse. Ik ben zelfs die prachtige Bordeaux wijnen van die middag daardoor een beetje vergeten.”

08_restaurantfitzgerald_rotterdam_binnenkijker_dannygonzalez

Welk gerecht op de kaart is jouw favoriet? 

“Van de huidige kaart ben ik heel blij met het gerecht met Sliptong, waarbij we hazelnoot en crème van kastanje, druif, pastinaak en ansjovis Cantábrico en visjus serveren.”

09_restaurantfitzgerald_rotterdam_binnenkijker_dannygonzalez

Waar wil je over 10 jaar staan? 

“Dan wil ik mij verder ontwikkeld hebben als geslaagde bestemming voor liefhebbers van uitstekend eten en bijzondere wijnen uit Nederland en ver daarbuiten. En dat alles in een prachtige, tijdloze omgeving.”

 

 

Foto’s: Dennis Brandsma

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline