Binnenkijken: Scandinavië in München

Hoewel Susanne Hesslenberg meer dan 800 kilometer van Scandinavië woont, waan je je bij haar thuis helemaal in Zweden. De Social Media Manager van Westwing heeft van haar 170 m2 grote woning in München een warm thuis in Scandi-stijl voor haar gezin gecreëerd.

westwing-huisbezoek-susanne-woonkamer

“In onze woning zijn we nooit klaar met inrichten”, lacht Susanne. “Als we aan de ene kant van het huis klaar zijn, wil ik aan de andere kant weer opnieuw beginnen.” Daarom heeft haar man Björn het “like or love”-principe ontwikkeld. Wanneer ze weer eens een nieuw idee heeft, vraagt hij: “like or love?” Alleen als het project ware liefde is, gaan ze ermee aan de slag – of het nu gaat om een nieuwe kleur voor de muur of de aanschaf van een nieuw meubelstuk.

westwing-huisbezoek-susanne-kinderkamer

Het volgende project is de kinderkamer van zoon Max Philip. De vijfjarige kleuter gaat binnenkort naar school, dus zal de in grijstinten ingerichte kamer met tipi-tent, Eames olifantenlamp en Componibili containers van Kartell een beetje aangepast moeten worden.

westwing-huisbezoek-susanne-kinderkamer-max

Antraciet is typisch voor de Scandi-stijl, maar Susanne heeft deze kleur aangevuld met rosé-tinten, petrolblauw en een paar neon- en koperkleurige accenten. “Ik hou van kleuren en ik denk dat je soms gewoon moet durven. Ook behang is ideaal om een warmere versie van de Scandi-look te creëeren.” En dat is in alle vier de kamers, die met elkaar verbonden zijn door tussendeuren, uitstekend gelukt.

westwing-huisbezoek-susanne-gastenkamer

In de gastenkamer heeft Susanne een  bankstel in rechte vormen, coole kussens met grafische prints en een unieke fotowand. “Mijn man is een grote fan van Kuifje. Ik heb op internet retro plakkaten gekocht en die laten inlijsten.”

westwing-huisbezoek-susanne-woonkamer

In de eetkamer kom je witte en zwarte Eames-stoelen tegen, een Tulip Chair van Eero Saarinen en een koeienvel. Een harmonieuze combinatie waar strakke lijnen de boventoon voeren. Warme kleuren, kussens, schapenvellen en een ladder als boekenkast geven de kamer een knus feel-good gevoel.

westwing-huisbezoek-susanne-letters

Hetzelfde effect zie je ook terug in de slaapkamer, waar sterk contrasterende kleuren als petrolblauw en geel een harmonieus geheel vormen. De blauwe muren, de vele lichtgekleurde kussens met chevron-patroon en zwart-wit afbeeldingen vormen samen met het witte plaid, de koperkleurige hanglampen en barok uitziende Bourgie tafellampen van Kartell een goed geslaagde Scandinavische combinatie. Je waant je hier helemaal in Scandinavië!

westwing-huisbezoek-susanne-slaapkamer

Foto’s: Westwing

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline