Binnenkijken bij Sebastian Freitag in Berlijn

Open ruimtes die naadloos in elkaar overgaan. Omlijst door grote ramen, met veel rechte lijnen en puristische kleuren, gecombineerd met een coole industriële invloed – dat is hoe het huis van Sebastian Freitag, Style Director van Westwing Duitsland, het best getypeerd kan worden.

1

De Style Director van Westwing Duitsland laat met zijn interieur zien dat eenvoud een bijzonder stijlmiddel kan zijn. “Je kan je kamer juist een luxe look geven door meubels weg te halen in plaats van toe te voegen,” zei de Franse schilder en interieurdesigner Francis Jourdain (1876-1958). Dat is ook het motto van Sebastian.

Het huis van Sebastian is eenvoudig. Hij laat geen spullen toe die teveel de overhand kunnen krijgen. Hij focust op eenvoud: betonnen muren worden gebruikt als stijlmiddel en hij creëert een discreet interieur met slechts enkele kleuren en elementen.

4

Sebastian combineert stijlvolle loftelementen met invloeden uit modern Azië in zijn lichte woonkamer. De simpele leren bank is aangekleed met zachte plaids van kasjmier in verschillende grijstinten en een aantal grote kussens. De zon, die via de grote ramen naar binnen schijnt tovert bijzondere lichteffecten op de klassieke parketvloer. Naast de bank staan zwarte lampen en kleine kersenbloesems op betonnen bijzettafels.

Historische grond

In zijn appartement, in de wijk Mitte, woont hij letterlijk op historische grond. Precies daar waar zijn huis staat, liep jaren geleden de Berlijnse muur. Zijn slaapkamer is gelegen in het voormalige Oost-Berlijn en zijn woonkamer in het voormalige West-Berlijn.

De ladekast bij de entree is net zo subtiel als de rest van het huis. De zachte kleur van het hout vormt een perfecte schakel tussen de parketvloer en de wand. Enkele decoratieve items, zoals een kleine porseleinen robot en een raket onder een glazen stolp, zorgen voor een onverwachts accent in de eenvoud.

10

Eenvoudig kleurenpalet

Het kleurenpalet van Sebastian zijn huis bestaat uit wit, zwart en grijs gemengd met enkele felle accenten zoals de stoel in de leeshoek. Als terugkerend element heeft hij gekozen voor bijzettafels van beton. Deze geven de kamer een loftachtig karakter.

2

Nog een onverwacht accent: de schapenvachten. “Witte of zwarte schapenvachten kunnen in no time voor verandering zorgen. In eenvoudige kleuren passen ze in elke interieurstijl. Kleuraccenten zoals fel blauw werken op harmonieuze wijze samen met de grijstinten. Een origineel accent: in plaats van een bos bloemen heeft Sebastian gekozen voor distels.

9

Azie

Sebastian is gek op Aziatische steden zoals Singapore en geniet erg van de Aziatische keuken. Hij laat zich tijdens zijn reizen inspireren en integreert op subtiele wijze deze look in zijn interieur. “Als ik tijd heb nodig ik vrienden uit voor een etentje. Meestal kook ik Indonesisch of Thais. Uiteraard eten we dan uit servies met Aziatische invloeden, in de klassieke tinten wit en blauw.

3

“De huisbar? Die hangt aan de muur: Ik hou ervan om vrienden uit te nodigen voor een drankje, vandaar de vele keuze aan dranken.” 

8

Sebastian houdt zich ook in de slaapkamer aan zijn stijlmotto: het bedlinnen heeft uitgewassen kleuren en is bijzonder zacht. “Ook in de slaapkamer houd ik van eenvoud en simpele kleuren.” Hij combineert het bedlinnen met zachte, gebreide plaids.

6

De badkamer wordt gedomineerd door accenten uit het verre Oosten zoals de orchideeën, mat zwarte kaarsen en dienbladen met zachte prints met blaadjes. Zijn decotips voor de badkamer: “Presenteer je favoriete geur onder een glazen stolp – dat geeft je badkamer een persoonlijke touch! Plus, ik rol mijn handdoeken in plaats van ze op te vouwen. Dat zorgt voor een vleugje hotelgevoel!”

7

Zijn balkon is ook ingericht in minimalistische stijl, gemixt met subtiele Aziatische accenten zoals een kleine boeddha die als enige decoratieve item op tafel staat. “Tijdens de lente en de zomer, geniet ik hier van de zon en van drankjes met vrienden. Een paar gebreide plaids kunnen hierbij nooit ontbreken. Wanneer het kouder wordt kan iedereen zichzelf lekker warm houden.”

Sebastian’s tip voor de zomer: “ik vervang enkele subtiele, effen kussens voor exemplaren in felle kleuren – het liefst met grafische prints. Dit zorgt voor variatie en past goed bij de houtkleuren op het balkon.” Aziatische accenten, gemengd met zachte kleuren – Sebastian heeft een prachtige mix van stijlen gecreëerd. “Houd altijd rekening met het karakter van je appartement wanneer je je huis inricht. Probeer niet zomaar klakkeloos een stijl in je huis door te drukken.”

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline