Binnenkijken met Sylvia Arenas

Hoge plafonds , mozaïek vloeren en glas in lood ramen: deze stijlkenmerken vormen de karakteristieke look van de prachtige huizen in Barcelona. De Ensanche – de stadsplattegrond van Barca – is wereldberoemd en voorzien van prachtige gebouwen, lijnen en vormen. De trots van de stad, de droom van elke stylist.

2

Sylvia Arenas presenteert ons het huis van architect Esther Flavià, in een sfeervolle buurt in het stadscentrum. Bij binnenkomst trekken de kleurrijke glas in lood ramen gelijk onze aandacht. Bovendien leiden de bijzondere ruiten je naar een lief balkonnetje dat de sfeer en geschiedenis van Barcelona ademt. De toon is gezet!

6

Ook vanuit de eetkamer geniet je van de gebloemde raampartij. “Het is alsof je in een klein, groen buitenhuis woont midden in de stad,” zegt Esther. Het gebouw dateert uit 1904, dus een kleine upgrade was hard nodig toen Esther haar paleisje betrok. Bij de verbouwing heeft ze zich speciaal gefocust op de vloer, een schat in stijl van een Mediterraan buitenhuis. De Nolla mozaïekvloer dankt zijn naam aan Miguel Nolla, de Spanjaard die in de 19e eeuw deze vloertegels heeft ontworpen. Om de vloer perfect tot zijn recht te laten komen besloot Esther de muren wit te verven. Het originele lijstwerk van de plafonds is hersteld, et voilà, een prachtig geheel! En eerlijk is eerlijk: “Wie heeft er nog tapijten nodig met zo’n vloer!”

5

Een geheel

De eetruimte en de woonkamer vormen één geheel. Nolla’s mozaïek is hét kunstwerk van de ruimte doordat de rest rustig is qua styling. Alle meubels, lampen en accessoires hebben natuurlijke tinten. Esther legt uit: “De witte muren en neutrale kleurtonen zorgen dat de bijzondere vloer, het sierlijstwerk aan het plafond en het glas in lood dé eyecatchers zijn!”

Avant-garde is de stijl die Esther bij de meubelselectie heeft aangehouden. “De beste manier om het oude karakter te versterken met nieuw design.” Mensen uit Barcelona zijn echte designliefhebbers en dat is wel te zien in dit interieur.

7

Keuken

Wanneer we de keuken binnenlopen gaan we nóg meer van dit huis houden. Esther heeft een multifunctionele keukenruimte gecreëerd met een functionele werkplek . “We eten én leven in de keuken. Hier ontmoeten we elkaar. Eigenlijk gebruiken we de woonkamer haast nooit!” zegt Esther.

3

The Master Bedroom

Dan… the master bedroom, een verlenging van de woonruimte. Simpel gedecoreerd maar met zorg geselecteerde designeritems. In het headboard van het bed is een lichtsysteem verwerkt. Dit zorgt voor een bijzondere wand met rustieke lichtpanelen. Dat dit huis gestyled is met aandacht en klasse is wel duidelijk! Aan de raamkant is een werkplek gecreëerd. Zo bij de openslaande deuren is er een heerlijk rustig hoekje om je mail te checken.

4

Zelfs de kinderkamer is een oase van rust. Neutrale tinten en functionele items; ook hier gaat je aandacht naar de vloer, het plafond en het balkon. “Ik wil graag dat we ons comfortabel voelen in ons eigen huis. Daarom is alle decoratie afgestemd op de behoefte van mijn gezin en het gevoel van gemak.”

1

Wit is duidelijk dé kleur van Esther’s huis. Witte keuken. Wit meubilair. Witte wanden. Allemaal met een doel: Nolla’s mozaiek perfect tot zijn recht te laten komen. Deze beauty is hét ansichtkaartje uit Barca!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline