De nieuwe droomwoning van blogger Sanne Pol

Interieurstylist, blogger en fotografe Sanne Pol (31) kennen we natuurlijk nog van de binnenkijker in haar prachtige, eclectische huis in Haarlem. Samen met haar vriend Mari, haar zoontje Bo en twee katten Snoet & Moses verhuisde ze onlangs naar een nieuwe woning in Haarlem mét tuin. Er moest nog wel flink wat gebeuren aan het huis. Benieuwd hoe dat allemaal verliep? Je leest het verhaal van Sanne hier!

verhuizing

Wereldrecord verhuizen

We konden ineens – zo voelde het tenminste – toch een huis kopen! De hypotheekadviseur had een berekening gemaakt en na heel veel gedoe en administratief gebeuren, was de kogel door de kerk en kregen we een hypotheek. Acht weken daarvoor hadden we het koopcontract al getekend. Wel met voorbehoud van financiering natuurlijk. Wat een spanning allemaal zeg! We kregen de sleutel half maart en eind maart zouden we gaan verhuizen om dubbele lasten te voorkomen. In twee weken moesten we dus verbouwen én klussen én verhuizen… Redelijk stressvol. Ik moest er een enorm strakke planning  op nahouden. Maar: het is gelukt! Een nieuwe badkamer, nieuwe keuken, het schilderwerk én alle vloeren zaten er binnen 2 weken in.

verhuizing

Klussen!

Op de dag dat we de sleutel kregen, begon de klusjesman meteen in de badkamer. De budget-keuken van Ikea hebben we grotendeels zelf in elkaar gezet (met hulp van vrienden) en de klusjesman heeft geholpen met de montage ervan. Ik heb zelf wat houtwerk geverfd en de muren in de woonkamer zijn gespoten door een schilderbedrijf. Op de dag van de verhuizing werd ik bijna een beetje emotioneel door de hoeveelheid troep die we hebben… Wat een onnodige dingen allemaal! Zoveel dozen met spullen die we al sinds de vorige verhuizing niet meer gezien hadden of überhaupt nog nodig hadden gehad. Een grote schoonmaak tijdens zo’n verhuizing is dus ook wel echt een goed idee…

verhuizing

Styling

We hebben een beetje dezelfde boho, eclectische stijl als in het oude huis aangehouden. Wel hebben we nu een houten vloer, dat is wel even anders. Ook hebben we voor een zwarte keuken gekozen, deze staat in de woonkamer. De keuken is dus erg bepalend voor het beeld. Dit geeft het geheel een meer industriële look. De kinderkamer van Bo heb ik nu voornamelijk wit gelaten. Dit heb ik gedaan omdat alle accessoires en zijn speelgoed toch zullen zorgen voor veel kleur op de kamer. Hij houdt onwijs van dieren, dus die zijn ook goed vertegenwoordigd in zijn kamertje. Tip: zorg voor veel manden of papieren zakken om al dat kleurrijke speelgoed in op te ruimen, zodat je de rust een beetje behoudt. Dat zorgt er trouwens ook voor dat Bo zelf eens wat gaat opruimen… Want dingen in zakken gooien: dat gaat nog wel!

Al met al wonen we er nu… Maar ik moet wel eventjes ontzettend bijkomen!

Meer zien van Sanne? Neem dan snel een kijkje op haar inspirerende blog &stijl.

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline