Nieuwe look: 10 makkelijke make-overs voor je woonkamer

Ben je nu wel een beetje uitgekeken op de stijl en kleuren van je huidige interieur? Heb je zin om je woonkamer een make-over te geven? Tijd voor verandering!

Westwing - 10 tips voor een makkelijke make-over

Wij hebben voor jou 10 gemakkelijke manieren verzameld om je woonkamer op een snelle, originele en creatieve manier weer helemaal up-to-date te maken.

1. Nieuwe kleuren

Geen stress, je hoeft niet meteen al je muren opnieuw te verven. Met een kleine verandering bereik je al een groot effect: investeer in nieuwe kussenhoezen, plaids en eventueel een overtrek van je bank of fauteuil en je woonkamer is weer als nieuw! Speel met verschillende maten, kleuren en stoffen. Tip: heb je een lichtgekleurde bank? Combineer hem dan met kussens met heldere patronen in bijvoorbeeld geel of oranje. Als je een donkere bank hebt, kun je hem combineren met lichtgekleurde plaids!

2. Bloemen en planten

Een natuurlijke touch: met bloemen en planten haal je kleur en leven in huis. Breng ze extra onder de aandacht door ze in grote vazen of potten te zetten.

3. Nieuwe geuren

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar je kunt je huis ook een boost geven door de geur te veranderen. Ga op zoek naar geurkaarsen, geurstokjes of een mooie geurlamp. Kies voor een natuurlijke geur die niet opdringerig is en niet snel verveelt.

2.living4media_11344941_HiRes

4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand …

Aan de wand? Dat hoef niet! Onze tip: als je een grote vierhoekige spiegel hebt, hang hem dan niet aan de muur, maar zet hem gewoon op de vloer. Het effect is spectaculair! Je kunt ook een spiegelcollage maken met spiegels van verschillende maten en vormen.

3.living4media_10254967_HiRes

5. Nieuwe gordijnen, nieuwe woonkamer

Wil je je woonkamer een luchtige uitstraling geven? Hang dan lichtgekleurde lange gordijnen op. Wil je een meer sensuele uitstraling creëren? Ga dan op zoek naar donkere gordijnen en zwaardere stoffen zoals velours.

6. Lampen als sfeermakers

Met licht creëer je sfeer. Heb je een Scandinavisch interieur? Ga dan voor een stijlvolle staande booglamp. Hou je meer van klassiek, ga dan voor speciaal licht met een Tiffany lamp. Een speelse verlichting bereik je met een lichtslinger op bijvoorbeeld een kast of een plank. Wie zegt dat deze lichten alleen voor kerst zijn?

7. Kunst aan de muur

Vervang je oude schilderijen en foto’s aan de muur voor nieuwe exemplaren in nieuwe kleuren. Als je een heel andere wanddecoratie wilt, kun je kiezen voor houtsnijwerk of een verzameling Afrikaanse maskers.

4.iving4media_11267893_HiRes

8. Kleed je vloer aan!

Ga op zoek naar een of meerdere vloerkleden en poefs voor een knusse uitstraling. Zorg ervoor dat de kleuren ook terugkomen in de rest van je interieur.

9. Stoelendans

Soms is het al genoeg om je woonkamer opnieuw in te delen met dezelfde meubels. Zet je stoelen en salsontafel eens op een andere manier neer. Tip: gebruik je bank of kast als een room divider: twee kamers in één ruimte!

5.living4media_10302446_HiRes

10. Contrast

Verras iedereen, inclusief jezelf door een woonaccessoire in de kamer neer te zetten die in scherp contrast staat met de rest van de kamer. Zorg er wel voor dat je interieur in harmonie blijft. Voorbeelden? Een oude koloniale kist middenin een industriële omgeving of een gouden decoratieve schedel als ruw randje aan een klassieke woonkamer.

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline