4 tips voor een opgeruimde keuken

Heb jij een opgeruimde keuken waar alles piekfijn op orde is? Of kan je wel wat tips gebruiken om je keuken te organiseren? Ontdek hier 4 tips om van elke keuken een overzichtelijke en fijne plek te maken waar jij straks met plezier staat te koken.

Westwing - tips voor een opgeruimde keuken

1. De basisdriehoek

De plek waar je kookt (fornuis en oven), aanrecht en koelkast zijn de beroemde ‘activiteiten-driehoek’. Deze drie punten moeten dicht bij elkaar liggen, omdat je je tijdens het koken het meeste binnen deze driehoek beweegt. Deze regel kan je ook toepassen op het afwassen. Nadat je de tafel hebt afgeruimd, zet je de vuile vaat op het aanrecht, gooi je de etensrestjes in de vuilnisbak, spoel je de vaat misschien eerst even af, en zet je alles in de vaatwasser. De vuilnisbak, het aanrecht en de vaatwasser moeten dicht bij elkaar staan. Ook moet er tussen deze drie punten niets in de weg staan. Op dezelfde manier moet de kast waar je je meestgebruikte servies in opbergt dicht bij de vaatwasser staan.

4. cuisine westwing

2. Alles in een goed licht

Een goede verlichting hoort gewoon bij een goed georganiseerde keuken. Zorg voor verschillende lichtpunten, zodat alle plekken in de keuken waar jij staat te werken goed verlicht zijn. Een plafondlamp verspreidt een gelijkmatig licht door de gehele ruimte. Heb je een open keuken? Denk dan ook eens aan sfeerverlichting: spotjes bovenop de kasten, LED-lichten in de vloer of een lamp achter de keukenkast geven je keuken een gezellige uitstraling.

2.cuisine westwing

3. Gouden opbergregels

Als je je keuken slim wilt organiseren, moet je beginnen met alles slim op te bergen. Begin met een verdeling te maken tussen alles wat je dagelijks gebruikt en dat wat je niet vaak gebruikt. Je gourmetstel, fondueset en poffertjesmaker kun je gerust ergens op een hoge plank opbergen. Berg de dingen die je dagelijks gebruikt op een logische manier op: messen, snijplanken en kruiden dichtbij de plek waar je alles voorbereidt. Pannen en ander kookgerei dichtbij het fornuis. Schoonmaakproducten onder het aanrecht.

3.cuisine westwing

4. Maximaliseer je ruimte

In een goed georganiseerde keuken heb je veel ruimte en bewegingsvrijheid. Ook in een kleine keuken kun je een ruimtelijk effect creëren: kasten met schuifdeuren, een uittrekbaar kookeiland, hoekkasten … vind de oplossingen die in jouw keuken het beste passen.

Haal alle onnodige spullen van je aanrecht en maak gebruik van de muren! Bevestig wat extra planken aan de muur en decoreer ze met je favoriete serviesstukken of mooie koperen pannen. Hang potten, pannen en ander keukengerei aan een rek aan de meur. Met een ladder maak je in een handomdraai een decoratieve accessoire, waar je ook nog eens spullen op kwijt kunt.

5.cuisine westwing
6.westwing - cuisine

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline