De perfecte dranktafel

Heb jij thuis al een dranktafeltje staan? Sophisticated én handig: dit trenditem is een absolute musthave voor je woonkamer. Dankzij de retro-trend is de ‘bar cart’ weer helemaal terug.

Waarom je er echt één moet hebben? Wij geven je 5 goede redenen!

moderne-bar-cart-Westwing
De bar carts deden als verrijdbare bar hun intrede tegen het einde van de drooglegging in Amerika. In de jaren 50 werden ze echt populair: een party of cocktail hour zonder bar cart was ondenkbaar.

1. Stijl op rolletjes

Met een bar cart haal je een eyecatcher in huis die zo uit Hollywood lijkt te zijn gekomen. Denk aan series als Mad Men en Boardwalk Empire, of oude filmklassiekers als High Society. En het mooiste van alles: de bar cart rolt met je mee waar je maar wilt — of waar de party is.

Wij vinden dat hij een vaste plaats in de woonkamer verdient (o zo chic), maar je kunt hem verplaatsen hoe het je uitkomt.

2. Al je home-bar essentials bij elkaar

Westwing-moderne-klassieke-bar-cart

Niet heel veel ruimte in huis? Geen probleem: een bar cart neemt gelukkig niet zoveel plek in beslag. Toch biedt dit item gelukkig genoeg ruimte om al je bar-benodigdheden mooi op te presenteren.

Wat iedere bar nodig heeft:
– Basics: whisky, wodka, gin en rum.
– Extra: Vermouth, Campari, bitters.
– Mixdranken: sodawater, tonic, fruitsappen.
– Benodigdheden: flessenopener, kurkentrekker, cocktailshaker, zeef.
– Om te serveren: cocktailglazen, wijnglazen, decanteerfles, ijsemmer.

3. Voor iedere stijl een passende bar cart

Westwing-klassieke-bar-cart

Wat je interieurstijl ook is, er is altijd een passende bar cart te vinden. Hou je van retro? Dan zal het niet moeilijk zijn om een midcentury-stijl bar cart te vinden. Lees hier meer tips om je huis een retro touch te geven.

Is jouw huis landelijk ingericht? Kies dan voor een houten exemplaar in manor house-stijl. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een passende bar cart: girly roze, strak minimalistisch, simpel Scandinavisch of zelfs een oude globe-bar in koloniale stijl voor globetrotters.

4. Voor hem én haar

Een bar cart is een van de weinige meubels waar zowel vrouwen als mannen enthousiast over kunnen zijn. Als vrouw word je blij van een trendy accessoire dat je kamer precies de nodige finishing touch geeft. Mannen zien zichzelf al als Don Draper een Old Fashioned in hun home-office mixen. Wonen jullie samen? Kies een bar cart die jullie allebei mooi vinden — gegarandeerd dat jullie deze keer geen compromis hoeven te sluiten!

5. Niet alleen voor drank

De bar cart is niet alleen decoratief en handig, hij is ook nog eens multifunctioneel. Hij was oorspronkelijk bedoeld om thee te serveren, maar je hoeft je niet aan de regels te houden. De bar cart doet het ook perfect als:

  • Nachtkastje: rol een bar cart naast je bed en zet er je nacht-essentials op, zoals een lamp, een boek, enz.
  • Badkamertrolley: gebruik een bar cart om schone handdoeken in op te bergen. Style met kaarsen en mooie flesjes zeep en lotion.
  • Keukentrolley: voor je kookboeken, kruidenplantjes en fruitschaal.
  • Bijzettafel: zet een bar cart naast je bank en hou je drankjes, boek, iPad en afstandsbedieningen zo binnen handbereik.
  • Boekenkast: vul een bar cart met je favoriete boeken en tijdschriften. Voilà: een elegante, verrijdbare boekenkast.

Foto’s: Sally Wheat Interiors, LMC Interiors, Fotograaf: Laurie Perez Photography , Tamara Mack Design

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline