5 tips voor een glamour interieur

Luxe, elegantie en sensualiteit! Met onderstaande 5 tips en tricks van Westwing tover je een normaal interieur meteen om tot een glamour interieur.

Glamour

Beeld jezelf eens in terwijl je de deur binnenkomt. Je legt je sleutels in het marmeren, petroleumblauwe kommetje op het sideboard in de hal, je schudt de satijnen kussentjes op de fluwelen bank op en bladert dan snel door één van de prachtige kunstboeken die liggen te pronken op de salontafel. Je steekt een lok haar achter je oor terwijl je in de spiegel met rijk versierde lijst kijkt en denkt aan de heerlijke maaltijd die je vanavond met je vrienden zult eten onder licht van de glanzende kroonluchter die boven de eettafel hangt.

Glamour, een subtiele mix van elegantie en edelen materialen, creëert een gouden en sierlijke sfeer. Heb je zin in een interieur met een unieke, elegante stijl en een absolute wow-factor? Lees dan verder en ontdek Westwing´s tips voor een glamour interieur:

Materialen

Materialen

Laat het interieur schitteren met het gebruik van glimmende materialen zoals koper, chroom, goud, zilver en kristal. Grote spiegels met versierde randen zorgen voor lichtreflecties en zijn daarom een absolute must in een glamour interieur. De glinsterende kroonluchter straalt luxe uit door het gebruik van rijke materialen, en een glazen of zilveren koffietafel maakt de look helemaal af. Een elegant dressoir met kleine, gouden decoratieve ornamentjes mag ook zeker niet ontbreken voor wat extra bling bling.

Wanddecoratie

Wanddecoratie

Versier je muren met iconische zwart-wit illustraties en foto’s van Hollywood-iconen of populaire reisbestemmingen. Bij een glamour interieur horen gedecoreerde muren!

De combinatie van zwart en wit

De combinatie van zwart en wit

Deze kleurencombinatie is een van de belangrijkste aspecten bij een glamour interieur. Voor een elegante, exclusieve uitstraling worden deze kleuren vooral met glanzende materialen gecombineerd. Steeds vaker zien we mat zwart terug in het glamour interieur. Deze kleur geeft een meer verfijnde, betoverende sfeer. Vergeet ook de accessoires niet!

Kleuren

Kleuren

Rijke en luxe kleuren zoals diepe paarstinten, donkergrijs, zilvertinten, donkerroze, en natuurlijk zwart en wit zijn niet bij een glamour interieur weg te denken. Mocht je willen experimenteren met de “new glamour” stijl, voor een nog uniekere look, dan zijn groenblauwe petroleum tinten ook helemaal in. Verwerk deze kleuren in kaarsen, vazen of kussentjes.

Stoffen

Sensuele stoffen

Liefhebbers van glamour kunnen niet genoeg krijgen van overvloedige en glanzende materialen. Leer, fluweel of satijn zijn echte must-haves voor het interieur. Doe eens gek en kies bijvoorbeeld voor een zebraprint vloerkleed, dat perfect aansluit bij het kleurenpalet van een glamour interieur.

Foto credis: living4media / Claessens, Bieke

Tobias Seitz

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline