6x style your headboard

Is jouw slaapkamer hoognodig toe aan een update? Wij zeggen: style your headboard! Een hoofdbord werd voorheen vaak als oubollig gezien, maar nu is deze toevoeging van het bed helemaal on-trend. Tegenwoordig hoeft het ook absoluut geen klassieke variant te zijn, je kunt er iets ontzettend gaafs van maken. Je vindt hier 6 coole tips. 

Artwork


Ben je een liefhebber van kunst en vind je het heerlijk om omringd te worden met inspiratie? Verzamel dan al je kunstprints, inspirerende quotes en schilderijen en creëer hiermee je eigen gallery wall boven je bed. Maak het een speels geheel door te variëren met lijstjes in verschillende groottes en kleuren. Super stylish en heerlijk wakker worden met die mooie artworks in je slaapkamer.

#Shelfie


Door één of meer plankjes op te hangen boven je bed heb je eindeloos veel mogelijkheden om los te gaan met deco zoals toffe prints, kleine vaasjes en hippe vetplantjes. Ook handig: je kunt om de zoveel tijd makkelijk switchen van accessoires. Maar dat is niet alles: een plankje is ook functioneel. Je kunt er een leeslamp op kwijt zodat je even kunt lezen vóór het slapengaan in plaats van nog uren te turen op je mobiel – die je er overigens ook kunt neerleggen, buiten het zicht. Zo kom je eindelijk ’s toe aan de nodige nachtrust. Zzzz…

Window headboard


Ben jij one of the lucky few met grote raampartijen in de slaapkamer? Plaats het hoofdeind van je bed voor het raam en laat deze fungeren als een transparant hoofdbord.  Zo voel je de lucht ’s ochtends lichter worden als het tijd is om op te staan en geniet je van een natuurlijke wake-up light. Als dat geen fijne manier van wakker worden is…

Statement deco


Een supermakkelijke en snelle manier om je hoofdbord te stylen: hang één statement piece aan de muur. Bijvoorbeeld een groot kunstwerk waarmee je het contrast tussen je bed en de muurkleur benadrukt. Of een opvallend item zoals een gouden sunmirror: ontzettend stijlvol en binnen een handomdraai een glamorous effect in de slaapkamer. Nice!

Wallpaper


Ook super easy: een behangetje op de muur achter je bed. Kies voor een trendy behang met palmblad-motief en jouw urban jungle slaapkamer is geboren. Of ga voor een excentrieke & kleurrijke variant en deze ruimte is meteen voorzien van een hippe, vrolijke touch.

Go traditional


Al het bovengenoemde teveel gedoe? No worries: je kunt altijd nog kiezen voor een traditioneel hoofdbord. Kies voor een variant die matcht met je bed, of ga voor een neutrale kleur waardoor je later veel mogelijkheden hebt als je jouw bed een make-over geeft. Tip van de stylist: gecapitonneerde hoofdborden geven jouw slaapkamer die luxe hotel-allure!

Wanneer ga jij aan de slag met het stylen van jouw hoofdbord?

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline