7 items die niet in jouw rariteitenkabinet mogen ontbreken

Ben jij wel van de verzamelingen? Dan hoort een rariteitenkabinet thuis in jouw huis! Maar wat zijn nu de key items voor jouw collectie? We helpen je graag op weg. 

Het rariteitenkabinet was al in het jaar 1600 een begrip onder de rijkere bevolking. Hier kon je perfect tentoonstellen hoeveel je bijvoorbeeld van de wereld had gezien. Één van de belangrijkste ingrediënten van een geslaagd rariteitenkabinet is dan ook: een werelds gevoel. First things first: wat voor kabinet kies je als basis? Ga je voor een kleine sidetable, een wandkastje of liever voor een groter exemplaar? Een vintage dressoir is ook geweldig als rariteitenkabinet, maar een heel modern kastje kan ook een onverwacht coole tegenhanger zijn van alle gekkigheid. Als je weet wat de basis wordt van jouw verzameling is het tijd om in elk geval deze zeven dingen neer te zetten en op te hangen…

01_fotolijst_rariteitenkabinet

#1 De fotolijst

Een fotolijstje met een rijke uitstraling hoort absoluut thuis in jouw rariteitenkabinet. Denk aan een flink gouden randje. Of een exemplaar van bijzonder hout. Het mag een beetje overdadig zijn. Deze verzameling is er om op te vallen!

02_masker_rariteitenkabinet

#2 Een masker

Als je liefde hebt voor gekkigheid of een zwak hebt voor traditionele maskers zet die dan ook zeker op je kabinet. Lekker uitgesproken is een masker van hout. Dit mag best groot zijn. Je kunt ook kiezen voor een masker dat je aan de muur kunt hangen. Zolang je er in het donker maar niet van schrikt…

03_flessen_vaasjes_rariteitenkabinet

#3 Flessen en vaasjes

Oude apothekerspotten, flesjes die oorspronkelijk thuis horen in een laboratorium en vaasjes die vroeger heel hip waren: bij jouw rariteitenkabinet moet steeds weer iets nieuws te ontdekken zijn. Leef je dus maar lekker uit met glaswerk en porseleinen vazen en flesjes.

04_opbergdoosjes_rariteitenkabinet

#4 Opbergdoosjes

Een prachtig sieradendoosje verdient een plekje tussen jouw verzameling van bijzondere objecten. Kies voor een mooi houten doosje of een exemplaar met bijvoorbeeld goud of parelmoer.

05_sieraden_rariteitenkabinet

#5 Sieraden

Geen sieradendoosje zonder sieraden. Het is heel leuk om op je kastje of tafeltje ook een grote ketting of meerdere kleine sieraden tentoon te stellen. Je kunt ze eventueel over het sieradendoosje heen draperen.

07_vreemdobject_rariteitenkabinet

#6 Schilderij of poster

Een poster vol vlinders of oude vliegtuigen, een schilderij met bloemen of een retro wereldkaart: jouw rariteitenkabinet is niet compleet zonder een van deze dingen. Het versterkt het vintage gevoel en staat ook nog eens ontzettend mooi!

06_schilderij_rariteitenkabinet

#7 Een vreemd object

We noemen het natuurlijk niet voor niets een rariteitenkabinet dus hoe aparter hoe beter. Zorg daarom dat er ook een ultiem gek object tussen de andere rariteiten staat. Denk aan een oude EHBO doos, een lamp die zo lelijk is dat ‘ie weer mooi wordt of een enorm kitsch tweedehands ding. Ook leuk: een bijzettafel of krukje in gekke shape. Waar je ook voor kiest: ga los. Dat rariteitenkabinet van jou moet een kleine tentoonstelling op zich worden!

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline