Agenda - Evenementen die je niet kunt missen

Westwing brengt je in de agenda op de hoogte van dé evenementen van de aankomende maanden. Van de Dutch Design Week in Eindhoven tot Keith Haring in Rotterdam. We zullen deze agenda regelmatig updaten, dus laat je inspireren!

 

unseen02_opzet-woonbeurs-agendaUnseen Photo Fair is een internationaal fotografie festival. Met 54 internationale galerieën belicht Unseen de grootste ontwikkelingen op het gebied van fotografie en presenteert het festival opkomend talent, maar ook gevestigde namen. Unseen wordt georganiseerd vanuit onder andere FOAM, fotografiemuseum Amsterdam, Platform A en Vandejong.

 

gemeentemuseum02_opzet-woonbeurs-agenda

Het gemeentemuseum in Den Haag bezit een van de belangrijkste modecollecties ter wereld en schetst een beeld van hoe de mode zich heeft ontwikkeld sinds 1900. Jan Taminiau, Viktor & Rolf, Iris van Herpen en nog veel meer Nederlandse ontwerpers met een sterk eigen handschrift zien we in deze ode aan de Nederlandse mode voorbij komen. Met meer dan 100 creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis van 1900 tot 2015!

 

keith02_opzet-woonbeurs-agenda

De Amerikaanse kunstenaar Keith Haring ontwikkelde zich van straatkunstenaar tot maatschappelijk betrokken kunstenaar én protegé van Andy Warhol. Zijn tekeningen hebben veelal zware thema’s als rassendiscriminatie en onderdrukking, maar stralen toch levenslust uit dankzij de speelse patronen en ritmische vormen. De Kunsthal presenteert een tentoonstelling rondom het leven en werk van Keith Haring.

 

Rai02_opzet-woonbeurs-agenda

Sinds dit jaar heet de Woonbeurs Amsterdam de vt wonen&design beurs. De beurs presenteert de mooiste nieuwe en gevestigde merken, ontwerpers en producten én geeft tips voor het veranderen of verbouwen van je huis. Je vindt hier levensgrote huizen van vtwonen, Ariadne at Home, Eigen Huis & Interieur en More Than Classic. Hier kun je dus terecht om je te laten inspireren voor je eigen huis!

 

opzet-woonbeurs-agenda (2)

Making sustainable living a piece of cake. Niet voor niets is dit de slogan van Strawberry Earth. Hun missie? Mensen inspireren om sociale, groene en goede keuzes te maken. De Strawberry Earth Fair is een tweedaags evenement. 40 shops in één ruimte – van ASN bank tot Coco-Mat. Strawberry Earth Academy presenteert 18 pioniers op het gebied van mode en design tijdens een expositie. Daarnaast is een talkshow met als thema ‘the future of fashion,’ een quiz met Maxim Hartman en muziekprogramma.

 

DDW02_opzet-woonbeurs-agenda

Dit jaar vindt de veertiende editie plaats van de negendaagse Dutch Design Week. Er worden concepten van meer dan 2400 ontwerpers gepresenteerd. Op verschillende locaties presenteert het festival tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, debatten en nog veel meer inspirerende bijeenkomsten. Er gaat veel aandacht uit naar het werk en de ontwikkeling van jong talent. Dit jaar is het thema What if… Het is dé vraag waarmee creativiteit en vernieuwing begint. De focus ligt dus op innovatie en het verzinnen van alternatieve oplossingen. Hoogtepunten? de Graduation Show van Design Academy, de uitreiking van de Dutch Design Awards en exposities in het Klokgebouw.

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline