5x must-sees van Amsterdam FashionWeek 2017

Vandaag is de aftrap van Amsterdam FashionWeek 2017. Vier dagen lang kan mode beminnend Nederland zich weer vergapen aan de mooiste creaties van bekende designers en opkomend talent. Als groot fashion liefhebber ben jij er natuurlijk ook bij! Welke shows en expo’s je absoluut moet bezoeken? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Bas Kosters

Bas Kosters staat bekend om zijn kleurrijke creaties en fashionshows vol entertainment. Na tweeënhalf jaar afwezigheid is de ‘showmaster’ terug met spetterende eyecatchers op de catwalk. Verwacht veel creativiteit, kleur, diversiteit aan modellen en een lust voor het oog.
Waar: Gashouder, Amsterdam
Wanneer: Do 13 juli, 21:00 – 21:45
Ticket: Invite only

2. BARBARA LANGENDIJK ft. Noon Passama

BARBARA LANGENDIJK staat bekend om haar eigen interpretaties van kledingconstructies en combineert deze met traditionele ambachten, culturen en rituelen. Voor haar laatste collectie ontwikkelde zij sieraden die vorm gaven aan kledingstukken en tevens werkten als sluiting. Voor Amsterdam FashionWeek heeft Barbara de handen ineengeslagen met sieradenontwerpster Noon Passama.
Waar: Machinegebouw, Amsterdam
Wanneer: Vr 14 juli, 13:00 – 13:45
Ticket: €17.50


Irish Ruisch – Creative Director Amsterdam FashionWeek. We hebben eerder ook een kijkje in haar huis genomen. Benieuwd? Bekijk het hier!

3. Atelier. + STAVREVA KREATOR

Atelier. is het label van Lotte van Dijk. In de collectie vind je coole items geïnspireerd op de manier waarop kunstschilders textiel weergeven. Klaudia Stavreva is het brein achter STAVREVA. Voor haar creaties met een politiek randje put de designer inspiratie uit haar werk als artiest en visual storyteller. Beide dames mochten eerder tijdens Paris FashionWeek showen in het Atelier Neérlandais en nu in onze eigen hoofdstad.
Waar: Transformatorhuis, Amsterdam
Wanneer: Vr 14 juli, 20:15 – 20:45
Ticket: €17.50


Backstage fashionshow FW17  Ajbilou Rosdorff

4. Future generation presents Eutopia

Future Generation is een terugkerende expositie tijdens FashionWeek Amsterdam, een origineel concept van en geproduceerd door Peter Leferink. Hier geven veelbelovende ontwerpers hun visie op een duurzame toekomst. Na de besloten opening op zaterdag 15 juli van 16:00 tot 17:00 is de tentoonstelling aansluitend gratis toegankelijk voor publiek.
Waar: Machinegebouw, Amsterdam
Wanneer: za 15 juli, 17:00 – 20:00 / zo 16 juli, 10:00 – 20:00
Ticket: Gratis


Runway Amsterdam FashionWeek FW17

5. Amsterdam maakt er wat van

In samenwerking met Gemeente A’dam en onder leiding van designer Hans Ubbink, Niels Klaver (Rietveld) en Peter Leferink (AMFI) hebben zes afgestudeerde designers drie sets gecreëerd van tweedehands kleding. De kledingstukken – die anders zouden worden weggegooid – zijn verzameld tijdens de vrijmarkten van Koningsdag en inmiddels omgetoverd tot waanzinnige design pieces.
Waar: Transformatorhuis, Amsterdam
Wanneer: Zo 16 juli, 20:00 – 21:00
Ticket: €17.50

Bij welke show kunnen we jou front row spotten tijdens de Amsterdam FashionWeek?
Het volledige programma van het event & tickets vind je hier. Have fun!

Fotografie: © Team Peter Stigter

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline