Arabisch met een Scandi twist

Een Scandinavisch interieur, wie vindt dat nou niet fantastisch? Het leuke van zo’n rustige basis is de mogelijkheid om te spelen met bijzondere invloeden. En laten Arabische accenten zich daar nou perfect voor lenen. Tien keer inspiratie…

beeld1

#1

Kussenpracht

Een van de makkelijkste manieren om Arabische accenten toe te voegen aan jouw Scandinavische interieur? Kussens! Prints en patronen geven jouw grijze bank een rijke uitstraling. Ook prachtig: een paar kussens als decoratie op een bed met een wit overtrek.

 

#2

Lekker tafelen

Typisch oosters: een mooi dienblad. En laat zo’n exemplaar het nou geweldig doen als bijzettafeltje. Kies voor een dienblad in zilver of maak het wat bonter met een kleuraccent. Zet ‘m op een strak tafeltje zodat Scandi en Arabisch perfect samensmelten.

 

#3

Fantastische franjes

Van plaids met franjes tot gordijnen… het kan allemaal! Franjes zijn een subtiele manier om Arabische accenten in je interieur te verwerken. Zo kun je een plaid met franjes uitgeklapt op de hoek van je bank leggen bijvoorbeeld. Extra mooi met wat kussens erop.

beeld2

#4

Grondbezitters

Heb je een houten of witte vloer? Met een vloerkleed creëer je een warme sfeer met stunning Arabische accenten. Ga voor een tapijt met een diepe rode tint. Dit is heel mooi in combinatie met een strakke, Scandi vloer.

 

#5

Tijd om te schermen

Van de slaapkamer tot de woonkamer, een kamerscherm zorgt direct voor een Arabische look. Leg er een cosy wit kleedje voor of zet er een strakke bijzetter naast. Door naast het kamerscherm een goede lamp te zetten, maak je de avonden extra knus. Zo wordt het bijna een 1001-nacht sprookje in huis.

 

#6

Tegeltjeswijsheid

Wil je op een bepaalde plek in huis de Arabische accenten als statement hebben? Kies dan bijvoorbeeld voor een vloer van tegeltjes of een knus betegeld muurtje. Zorg dat de rest van de ruimte een Scandinavisch gevoel heeft, hiermee bewaar je de rust.

beeld3

#7

All of the lights

Wat bij Arabische accenten natuurlijk niet mag ontbreken: een heleboel windlichten! Zet er eentje op je nachtkastje, hang er een paar in de tuin en plaats verschillende op een tafel of kast in de woonkamer.

 

#8

Let op de kleintjes

Los van windlichten en kussens is er veel meer decoratie waarmee je Scandi en Arabisch kunt mixen. Denk aan opengewerkte sieradendoosjes, vaasjes, kunst en fotolijstjes. Kies voor een paar key items en vergeet niet: overdaad schaadt.

 

#9

Eye-catcher

Ben je minder van de kleine Arabische accenten maar wil je wel die sfeer in huis halen? Kies dan voor een meubelstuk met duidelijke Arabische invloeden zoals een kastje in een opvallende kleur of met een uitgesproken stijl.

beeld4

#10

Kleur bekennen

Jouw Scandi interieur leeft op als je een paar kleurrijke items in huis omarmt. Denk aan warme kleuren als dieprood en paars. Wil je echt geen kleur? Ga dan voor een inrichting in zwart-wit maar dan wel met Arabische patronen en prints. Heel stijlvol!

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline