Aziatisch in een nieuw jasje

 

trendasian-1

Azië is het meest vooruitstrevende continent op dit moment. Niet alleen op technologisch vlak gaan ze ons voorbij – ook op het gebied van design vernieuwen ze zich continu. Zo maakt het klassiek Aziatische interieur plaats voor een inrichting gebaseerd op de steeds meer aanwezige popcultuur, een cultuur die zich kenmerkt door een vrolijke sfeer. Denk een kleurenpalet in pastel, zachte – minder zware – vormen. Oftewel, it’s playtime!

asian2

Voor het najaar 2016-2017 is de verwijzing naar Azië in de fashion scène duidelijk merkbaar. De gloednieuwe lijn van Diesel en Scotch & Soda toonde een kleurrijk en Aziatisch beeld. Leuk weetje: ook in de achttiende eeuw was er een duidelijke link tussen het modebeeld daar en de manier waarop wij gekleed gingen.

trendasian-2

Met welke materialen je het best kunt werken om die – o zo toffe – New Asia stijl succesvol toe te passen? Denk aan natuurlijke materialen als bamboe hout en keramiek. Combineer deze met moderne, hoogglanzende meubelstukken in pastel. Welke producten je tegenkomt in typisch New Asia interieur? Een mintgroene lamp volgens de origami vouwkunst, een ongelakt houten bank of een bijzettafel in zachte vorm…

asian1

Zou je jouw stijl omschrijven als vooruitstrevend? Dan is de New Asia trend jou op het lijf geschreven!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline