Blauwe dromen

’s Ochtends gewekt worden door een zacht zeebriesje, de hele dag het strand direct voor de deur en ’s avonds door het ruisen van de golven in slaap gezongen worden: wie wil er nou niet een huis aan zee? Het fotoboek “New Seaside Interiors” laat ons een duik nemen in de diepblauwe sfeer van onderling zeer verschillende woningen aan de kuststroken van Italië tot Brazilië – en laat een vleugje zeelucht je woonkamer binnen komen!

new-seaside-interiors-cover
Verschenen bij uitgeverij Taschen Verlag.
new-seaside-interiors-balkon

Rustiek minimalisme

Op het Italiaanse eiland Alicudi leeft de architect Paul Barthelemy de romantische droom van het eenvoudige leven. Hier vind je geen straten of auto’s en het ascetische interieur bestaat uit gebruikte houten meubels. De echte highlight is het unieke terras. 100 meter boven het water kan in alle rust worden genoten van de golven van de Tyrheense zee voor de kust van Sicilië.

new-seaside-interiors-woonkamer

Natuurlijke cottage look

Fire Island, New York: hier bevindt zich het vakantiehuis van de architect Alan Wanzenberg. Het eiland aan de zuidoever van Long Island is een beschermd natuurgebied, een ideale plek voor een strand cottage. Het “Ocean House” bevat Skandinavische en Franse elementen. Vooral in de woonkamer is de stemming van de kust gevangen: blauwwitte stoffen, licht hout en kleine vondsten als schelpen brengen het strand het huis binnen.

new-seaside-interiors-tuin

Meditatieve design enclave

“White Wonder” heet het Braziliaanse vakantieverblijf van de architect Isay Weinfeld. Aan het strand van Iporanga, ten noorden van Sao Paolo, heeft hij een minimalistisch bouwwerk van twee etages laten bouwen. Dit steekt als een meditatieve oase uit boven het diepgroene landschap. Een van zijn lievelingsplekken is een het zwembad, hier zoekt hij rust te midden van de ongerepte Braziliaanse natuur.

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline