Spiegels, de blikvangers in huis

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Wie is de mooiste van het land? Die magische spiegelspreuk kennen we allemaal, maar de vraag is vooral: Wat vind jij het mooist? Westwing zet alle soorten spiegels voor jou op een rij. Met welk exemplaar speel jij jezelf in de kijker?

DEL3NOD01-_2

Hang in there!

Tips voor het ophangen van spiegels

  • Check de muur voordat je gaat boren of er spijkers in slaat: zit er stromend water of elektriciteit achter?;
  • Spiegels zonder omlijsting laten kamers groter lijken;
  • Ga je een spiegel ophangen in een donkere kamer? Hang ‘m dan tegenover het raam. Zo lijkt de ruimte lichter en ruimer;
  • Plaats spiegels altijd zo dat je geen direct zonlicht vangt;
  • Zorg er bij het installeren voor dat het midden van de spiegel op ooghoogte is;
  • Full length spiegels? Plaats ze op een manier waardoor er genoeg bewegingsvrijheid is en je jezelf uitgebreid kan bewonderen!
living4media_11290837_HiRes

Zonnestraaltje

Spiegels in de vorm van een zon of ster zijn stralende middelpuntjes in je huis! Logisch dus dat deze zonnige spiegels al jarenlang in huizen over de hele wereld te zien zijn. Het ziet er ook nog eens een beetje kunstig uit. Wist je dat dit type spiegels voor het eerst te zien was in 1434? Op het beroemde kunstwerk van Jan van Eyck ‘Portret van Giovanni Arnolfini en zijn vrouw’.

DE_living4media_11295106_Great-Stock

Doorkijkje?

Hele slimme spiegels voor je interieur zijn de exemplaren die doen denken aan een raam. Mooi in een industriële stijl of bij een vleugje shabby chic. Niet alleen handig in kamers die je ruimtelijker wil maken, maar ook cool in de tuin!

living4media_11151875_HiRes

Frans spiegeltje

Sinds 1890 werd deze Franse spiegel ‘Louis Philippe’ populairder. En nog steeds doet hij het goed boven de schouw of een mooi kastje. Goud, glamorous en stijlvol!

living4media_11046547_HiRes

Rococo spiegels

Houd je wel van een beetje drama? Dan zijn dit type spiegels echt iets voor jou! Het delicate houtsnijwerk met een verguld frame versierd met bladeren, bloemen of vogels… Let’s go rococo!

living4media_00348886_HiRes-e1442994332241

Op zijn Italiaans

Het bijzondere Venetiaanse ontwerp zorgde ervoor dat deze spiegels als zoete broodjes over de toonbank gingen. Logisch wel want deze spiegels met gesneden en bewerkt glas zijn pronkstukjes in huis!

11048964_11048968living4media

Booming barok

Opzichtig en weelderig: dat zijn spiegels in een barokke stijl. Het prachtige houtsnijwerk vol details is een lust voor het oog. De spiegels zijn bezaaid met bloemen, fruit en engeltjes.

living4media_11003501_HiRes

Mooi in eenvoud

Deze blikvanger is juist mooi door het simplistische ontwerp. De hoeken maken er alsnog een eyecatcher van. De schuine kanten van deze spiegel vangen meer licht.

living4media_00711615_HiRes

Grootbeeld

Ideaal voor in de badkamer of op je kaptafel in je slaapkamer: de holle spiegel met een vergrotend effect. Vooral niet in kijken na een kort nachtje…

living4media_11130877_HiRes

Fish eye

Niet alleen handig in het verkeer maar ook leuk in je huis als gek effect aan de wand: bolle spiegels. Hang er meerdere aan de wand om er thuis een klein spiegelpaleis van de maken!

living4media_11147593_HiRes

Raamdecoratie

De Trumeau spiegel is er een die speciaal werd ontworpen om tussen twee ramen in te hangen. Of om juist meer licht in een ruimte te krijgen. Het is vaak een wat smallere spiegel met een opvallend uiterlijk. Zo kan er bovenin een schildering zitten of een extra kleine spiegel.

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline