Botanical home: planten in de hoofdrol

De naturel look voor je huis is helemaal terug. Licht, eenvoudig, vriendelijk, en harmonieus. Wat in deze look niet mag ontbreken zijn planten. Ontdek met Westwing de laatste trends op het gebied van kamerplanten.

Westwing-planten-vetplant-in-schelp

Haal buiten naar binnen

Voel je binnenshuis alsof je midden in de natuur zit. De urban jungle of botanical home was vorig jaar al een grote trend. In 2016 zet deze trend zich voort: haal het buitengevoel naar binnen!

Groen en gezond huis

Met planten om je heen voel je je veel prettiger. Ze brengen leven en tegelijkertijd ook rust in je huis. Planten zijn echte detoxers voor je huis: ze houden de lucht schoon en geven zuurstof af, wat weer goed is voor je hersenproductiviteit. Ideaal dus voor je home office!

Stylingtrends met planten

Westwing-planten-vetplant-in-terrarium

More is more. Dat is momenteel dé trend als het gaat om planten. Groot, veel en in elke kamer: in de woonkamer, de keuken, je slaapkamer, de badkamer, het toilet. Grote, exotische planten die je in de tropen doen wanen. Potten met verschillende planten met felgekleurde bloemen bij elkaar – het kan allemaal.

De laatste trends:

 • Cactussen en vetplantjes onder een stolp of in een mini-terrarium.
 • Creëer een botanisch hoekje met meerdere potten met dezelfde soorten planten bij elkaar op een tray, een bar cart of een stoer pallet.
 • Terug van weggeweest: planten in macramé plantenhangers.
 • Planten op hoge plantentafels.

De meest trendy planten van dit moment

Planten in huis zijn dus hipper dan ooit. Er is een enorme keuze aan trendy planten die allemaal een eigen uitstraling hebben. Van zwierige palmen en statige yucca’s tot eigenwijze cactussen en elegante orchideeën.

Westwing-planten-orchidee-op-vloer

Onze top 5 trendy planten:

 • Kentia (Howea): een gemakkelijk te verzorgen groene palm.
 • Hortensia: haal de lente in huis met lila en roze bloemen.
 • Vetplanten en cactussen: in vele soorten en kleuren, al dan niet met bloemen.
 • Phalaenopsis plant: een elegante en tegelijkertijd sterke orchideeënplant in vele verschillende bloemenvormen en kleuren.
 • Areca-palm (ook bekend als rietpalm, gouden vlinderpalm en gele handpalm) een zwierige, exotische palmplant die een echte eyecatcher in de kamer kan zijn.

De ideale plant voor elke kamer

Iedere kamer in huis heeft een andere functie. Daarom passen er in elke kamer andere planten.

Badkamer: in deze vochtige ruimte doen tropische planten het goed. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, aloë vera, varens en palmplanten. Zet ze zo mogelijk bij het raam, want deze planten houden van licht.

Westwing-planten-bamboe

Slaapkamer: in de slaapkamer houden we het meestal lekker koel. Zet hier dus een plant neer die tegen de kou kan. Neem geen bloeiende plant, want de geur van de bloesems kan je slaap verstoren.

Woonkamer: heb je de ruimte, ga dan voor grote planten als een dadelpalm, kentiapalm, bananenboom of yucca. Woon je wat kleiner, kies dan voor de andere plantentrend: cactussen en vetplanten.

Keuken: welke planten zijn er in de keuken beter op hun plek dan kruidenplanten. Kruidenplanten houden van licht, dus zet een dienblad of kistje met verschillende tuinkruiden in pot bij het raam.

Westwing-planten-kruiden

Geen groene vingers?

Geen probleem! Deze planten zijn supertrendy en je hebt er amper omkijken naar:

 • Cactussen: stoer, sterk en je kunt ze overal neerzetten. Ze doen het goed in de volle zon, maar ook in de schaduw. Je kunt ze langere tijd alleen laten, want ze hebben alleen maar één keer in de maand water nodig.
 • Sanseveria oftewel vrouwentongen – een stoere en decoratieve plant in verschillende soorten en kleuren. Luchtzuiverend en oersterk.
Cactus and succulents collection
Westwing-planten-sanseveria

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline