Brandstory: A'miou Home

De oprichters van A’miou Home zwierven door de straten van Vietnam en Laos, op zoek naar nieuwe denkpatronen bij het ontwerp van hun designs. Het beste van de traditie combineren met de moderne stijlen zorgt voor de creatie van hedendaagse objecten, gebaseerd op oude principes. De producten van A’miou Home voldoen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen, maar staan toch voor ambacht en zijn niet gebonden aan een tijdelijke mode: een bijzondere combinatie. “A’miou Home is een jong merk dat zich heeft laten inspireren door de vele reizen door Azië en de wens tot het behoud van de verdwijnende schoonheid van de lokale ambachten.”

amiou1

Dat traditie zo’n grote rol speelt is niet nieuw: ontwerpers leren van ambachtslieden de oude manieren van produceren met respect voor het materiaal en het verleden. Dit is een reactie op de hedendaagse moderne tijd, de middelmatigheid en het korte leven van de dingen. A’miou Home herontdekt de schoonheid van handgemaakte, unieke items. Paradoxaal genoeg word het verleden bij A’miou Home dus de toekomst van modern design. Overigens is dit geen afwijzing van de machine, of van de moderne technologie maar een bekwame combinatie van lokale creativiteit, ambacht en design.

amiou2

Marta Suchodolska, de Style Director van Westwing Home & Living Polen, sprak met interieurarchitect en oprichter van het merk A’miou Home: Magdalena Kujszczyk.

amiou3

Magdalena heeft lang gewerkt voor televisie, het theater en de interieurwereld. Hier heeft zij geleerd te kijken naar details. Aandachtige observatie van alles om haar heen is haar belangrijkste instrument. Met haar passie, kennis en ervaring creëert ze een bijzondere collectie items waarbinnen geen ruimte is voor middelmatigheid, elk item moet uniek en bijzonder zijn.

amiou4

“Een persoonlijke relatie tussen A’miou Home en de ambachtslieden is belangrijk voor ons. Ik probeer als binnenhuisarchitect een nieuwe manier van denken tot stand te brengen in verband met deze compleet andere cultuur. De twee partijen leren van elkaar! Het resultaat? Een bijzondere collectie emotionele items.”

amiou5

“In de hedendaagse wereld keren mensen zich weer tot objecten met emotionele waarde en persoonlijkheid. Ook worden we weer een stuk individualistischer. Ons merk draagt hier zijn steentje aan bij: de fascinatie voor de lokale ambacht en het werk van mensenhanden komt samen met de trends. Maar A’miou Home draait om meer dan een kortstondige trend. We staan voor iets unieks dat stand houdt ongeacht veranderende mode in interieurs.”

amiou6

A’miou Home is een Pools merk dat actief is op de rand van twee werelden: modern Europees interieur en de ambachtelijke tradities van Azië. In onze collectie van A’miou Home vind je authentieke rieten manden, keramieken vazen en potten – alles is gemaakt met veel zorg en toewijding en elk product heeft een verhaal.

amiou7

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline