Brandstory: IMPS & ELFS

Wat begon als klein label in een mooie kapel – verbouwd tot kantoor en woonhuis in hartje Amsterdam – wordt nu verkocht over de hele wereld – van New York tot Milaan – in meer dan 500 boetieks wereldwijd en online. IMPS & ELFS is in 1997 gestart door Fons Cohen. Het label zich richt op het kind zelf – van het moment dat het kind voor het eerst zijn ogen open doet tot het zijn eigen karaktertje ontwikkelt met zijn eigen talenten. Samen met ontwerpster Jacqueline Streng maakt founder Fons met IMPS & ELFS kinderkleding & lifestyle producten. Van heerlijk zachte baby kleertjes en plaids, tot stoere jeans en kussens.

beeld-2

Het verhaal

Na lange tijd werkzaam te zijn geweest in de kindermode besloot Fons zijn eigen kinderlabel op te richten dat tegemoet komt aan het verlangen naar kwaliteit én eerlijke productie. Het draait bij IMPS & ELFS om mooie pasvormen en comfortabele stoffen. De pasvorm moet een kind accentueren, niet verhullen. IMPS & ELFS ontwerpt zijn producten echt voor het kind. Het merk wil het karakter en de persoonlijkheid van het kind laten zien via de kleding. Hoe is het om nieuw te zijn op de wereld, je ogen voor het eerst te openen en alles voor het eerst te zien? Van slapen en lopen tot praten – IMPS & ELFS richt zich op het bijzondere proces dat opgroeien is. Want de eerste 14 jaar van een mensenleven zijn ontzettend bizar en er gebeurt ontzettend veel tijdens deze periode. Daarom noemt IMPS & ELFS de kledingcollecties Sleep, Walk, Talk, naar werkwoorden die de acties van een specifiek moment uitdrukken.

beeld-1

Tegenstellingen staan centraal bij IMPS & ELFS, vandaar ook de naam van het merk. IMPS staat voor het stout zijn, ELFS staat voor de lieve kant van kinderen. Die tegenstelling zie je ook terug in hun collectie.

Bij IMPS & ELFS is het belangrijk om zo goed mogelijk te zijn voor deze wereld, dit is onderdeel van hun filosofie. Daarom werkt het merk vanaf 2004, als één van de eerste merken, samen met non-profit organisatie MADE-BY. Beide partijen hebben als missie: het verbeteren van milieu- en sociale condities in de kledingindustrie. Ze maken zoveel mogelijk producten van organisch katoen, dit maakt hun producten heerlijk zacht en duurzaam. Hiermee spelen ze bovendien in op de wens van kritische jonge ouders die zich vaak erg bewust zijn van mens en milieu en de wereld waarin hun kinderen zullen opgroeien.

beeld-8

YES WE CARE! Kortom ‘CARE WEAR SHARE’ zijn dé woorden waarmee IMPS & ELFS zich graag omringt. CARE staat voor de IMPS & ELFS werkwijze, zo goed mogelijk zijn voor deze wereld op het gebied van milieu en sociale duurzaamheid, WEAR gaat over het plezier van het dragen en SHARE gaat over het delen van het product nadat je kind er uit gegroeid is. Oftewel: duurzaam geproduceerde kleding die met plezier wordt gedragen én wordt gedeeld nadat je kind eruit gegroeid is.

beeld---baby's

IMPS & ELFS Lifestyle collectie: HELLO WORLD!

Met hun home collectie spelen ze in op de wensen van de verschillende doelgroepen. Nieuwe ontdekkingen en nieuwe ervaringen, IMPS & ELFS gelooft dat al deze momenten bijzonder moeten zijn.Een huis is de plek waar je je veilig voelt, waar je slaapt, waar je woont en leeft. Het toont bovendien je smaak en karakter, wat een huis tot een thuis maakt. IMPS & ELFS omarmt het gevoel van “thuis” en ontwikkelt verschillende items om elke kamer van het huis te verrijken. Alle producten van de IMPS & ELFS Lifestyle Collectie zijn geproduceerd volgens de strenge maatstaven van het GOTS certificaat (Global Organic Textile Standard). Het GOTS certificaat biedt ouders de garantie dat het gehele productie- en arbeidsproces eerlijk is verlopen.

De collectie van puur organisch katoen biedt een compleet assortiment van alledaagse textiel essentials.

beelden-va-IMPS&-ELFS

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline