Brocante stijl

Tegenwoordig leeft een groot deel van onze bevolking in de stad en zijn er maar weinig die in een prachtig authentiek landhuis of boerderij wonen. Desondanks, vinden velen het mooi om een stukje van het platteland naar de stad te brengen. Brocante is een stijl die steeds populairder wordt. Hoe breng je jouw huis in brocante stijl?

Door de brocante stijl in jouw huis te implementeren, creëer je een plattelandssituatie en haal je de vrije natuur naar binnen. Het leven in de stad is vaak hectisch en veel mensen verlangen naar de rust en het soms romantisch ogende leven van het platteland. De bloemenweides, prachtige meren en frisse lucht….

Basis decoraties voor deze interieurstijl bestaan vooral uit decoraties met mooie en verse bloemen, pastelkleurige bank- en stoelhoezen of zelfs een enkele nostalgische keukenkast.

brocante keuken met keukentafel en koelkast

Italiaanse brocante stijl

De brocante stijl van het zuiden is met de rustiek stenen tegels, massief eiken interieur en authentieke Italiaanse charme een echt Toscaanse ambiance. Met de Italiaanse brocante look brengt men de Zuid-Europese manier van leven en vakantie sfeer in huis. Italiaan brocante is, in tegenstelling tot de andere Brocante stijlen, beïnvloed wegens de mediterrane.

Deze mediterraanse brocante wordt gekenmerkt als gevolg van tegenstrijdigheden wat de stijl maakt tot wat het nu is. Luxueuze sofa’s, massieve tafels, strenge bedden en lichte dressoirs creëren een perfecte symbiose van lichte en zware componenten wat voor een aangenaam comfort en gezellige leefomgeving zorgt.

Scandinavische brocante stijl

De prachtige gebieden, Zweden, Denemarken en Noorwegen, bevinden zich in het noorden van Europa. Deze Scandinavische regio wordt vaak geassocieerd met een koele bries, blauwe hemel, strand, zee, kust en rotsen. Deze natuurlijke elementen zijn dan ook kenmerkend voor de Scandinavische brocante. Natuurlijk hout, blauw met witte kleurencombinaties en gebruikte oude kisten brengen het koele Noorden op een stijlvolle manier in jouw woning.

brocante inrichting in oude fabriekshal

Amerikaanse brocante stijl

Sierlijk meubilair, een Amerikaanse koelkast en rijkelijk gestoffeerde banken met een zee van gestreepte kussens zijn typerend voor een landhuis in Noord-Amerika. In deze Amerikaanse brocante interieurstijl vind je daarnaast veel gebruik van hout en worden natuurlijke tinten veelal met blauw gecombineerd.

Typisch Amerikaans is het simplistische Shaker meubilair. Het Shaker meubilair is zowel eenvoudig als functioneel en een eeuwenoud gegeven in Amerika. Vandaar dat dezelfde karakteristieke kenmerken zich ook in Shaker stoelen bevinden. In de Verenigde Staten worden de Shaker schommelstoelen regelmatig verwerkt in het brocante interieur.

Engelse brocante stijl

Een hoge oorfauteuil, plafondhoge boekenkasten, een open haard, klassieke Chesterfield banken in donkerbruin leer en secretaires van geraffineerd hout combineren de uitgesproken Engelse brocante met klassieke elementen. Degenen die voor deze Brocante kiezen gaan echt voor ultiem comfort. Met de nostalgische en vaak handgemaakte individuele stukken kun je echt een waarde aan jouw woonkamer toevoegen die het interieur very British maken.

brocante Franse accessoires uitgestald

Franse brocante stijl

Jouw huis Frans brocante inrichten is echt niet zo moeilijk als in eerste instantie misschien gedacht. Deze stijl wordt onderscheiden door de onvolmaaktheid van kleine tegenstrijdigheden en de natuurlijke slijtage van verschillende objecten. Tevens maken materiaalfouten, zoals gerafelde randen, kleine scheurtjes in het hout, knoop gaten of voorwerpen waar de verf van versleten is, het interieur compleet.

Vintage

Ouderwetse en vintage stukken zijn in perfecte harmonie met alle brocante stijlen. Romantische vintage accessoires zoals kussens met ruches en roos motieven, witte rieten meubelen of versleten dressoirs zijn een match voor deze brocante look. Desalniettemin, zijn leuke decoraties of individuele sieraden eveneens kenmerkend hiervoor.

Vooral met vintage stukken is de kleur oudroze een zeer populaire en voorkomende kleur. Vanwege deze kleurgeving wordt er een stukje romantiek en vrouwelijkheid aan de kamer gegeven.

brocante kastje en bank in donkere zithoek

New Country

Natuurlijke materialen in combinatie met felle kleuren en puristische contouren zorgen voor een nonchalante elegantie. De rustieke karakter eigenschappen van afzonderlijke meubelen worden door de New Country style iets meer in de richting van de achtergrond geplaatst. Als je naar felle en bonte kleuren zoekt, kun je lang wachten. New Country style bestaat vooral uit ingetogen natuurlijke tinten zoals wit, crème, bruin of olijfgroen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

Foto’s: Living4Media & Westwing

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline